10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaKözponti kérdés: centerre vár a PVSK

Központi kérdés: centerre vár a PVSK

Mégsem esik meg az a „csúfság”, hogy igazi center nélkül kénytelen megkezdeni a bajnokságot a Pécsi VSK-Pannonpower: az NB I-es rajt előtt pár nappal leigazolták a horvát Josip Glavinicot, így jövő hétfőn, Szolnokon már ő vezetheti csatába a Párducokat.

Legjobb esetben is embert próbálónak nevezhetjük a pécsi férfi kosarasok legutóbbi hónapját. A labdás sportágak közül utolsónak rajtoló bajnokság felkészülési sorozatának még igen derűlátóan vághattak neki, augusztus elején például Ivica Mavrenszki vezetőedző büszkén vázolta a sajtó képviselői előtt akkor teljesnek tűnő új csapata szerkezetét.

Aztán, ahogy jöttek a felkészülési meccsek, a jobbára videókról és statisztikákból ismert légiósok (miközben remek kosártudásukból valóban adtak némi ízelítőt) közül a hétköznapok csatáiban több is „elvérzett” – értsd, itt nem részletezendő sportolói-emberi kvalitásaik, viselkedésük alapján a szakvezetők úgy ítélték meg, jobb másokat keresni helyettük, e lapon már a nevüket sem érdemes visszaidézni.

Ez persze a rajthoz közeledve, pláne a Vasútéhoz hasonló büdzsével egyre nehezebb, ám Máté János ügyvezető csapata nem adta föl, így például a napokban már szignálták is az új irányító, a 28 esztendős, 192 centis, Zágrábban, Rijekában és Dubrovnikban is jeleskedő horvát Josip Glavinic szerződését.

A „kisember” tehát megvan, sőt, talán a „nagy” is, Máté János legalábbis úgy fogalmaz, hogy igencsak „előrehaladott és kecsegtető” tárgyalásban állnak egy 206 centis, fehér bőrű amerikai centerrel, akit lapunk megjelenése idejére talán már ugyancsak szerződtetni tudnak.

Vele vagy nélküle, a (házigazda most szombati nemzetközi kupakötelezettsége miatt) hétfői összecsapáson semmiképpen sem lesz könnyű helyzete a felkészülési sorozatban a sok vesztes meccs ellenére meglehetősen jól összekovácsolódott PVSK-nak. A Szolnoki Olaj ugyanis bombaerős kerettel egyenesen a bajnokságra tör, a Tiszaligetben ráadásul fanatikus közönsége legalább egy hatodik játékossal valóban felér.

Ahogy Máté János fogalmaz, épp ezért a nyitányon legföljebb a meglepetés-győzelemre törhetnek. Nem úgy a jövő szombati, Paks elleni hazai nyitányon, majd azt követően Szegeden, ahol a két riválist illene rögtön legyőzni. „Alaposabban akkor kellene átgondolni a dolgainkat, ha egyetlen győzelem nélkül maradnánk e hármas végére, amire azonban gondolni sem merek” – vázolta a nyitány esélyeit a szakvezető.

A tavalyi áron kaphatóak az új béretek

A héten megkezdték a 2010/2011-es szezonra szóló bérletek árusítását. A belépők ára változatlan, a bérleteket a Verseny utca 2. alatti irodában, hétköznapokon 13-18 óra között lehet megvásárolni. A belépés 10 év alattiaknak és 70 év felettieknek az egész szezonban ingyenes.

Bérletárak:

Lelátó:
alapszakasz: 5000 forint
szezon: 7500 forint
prémium (helyre szóló): 10.000 forint

Küzdőtér:
felnőtt: 18.000 forint
diák: 12.000 forint

Jegyárak

Alapszakasz:
felnőtt lelátói: 1000 forint
diák/nyugdíjas lelátói: 600 forint
felnőtt küzdőtéri: 1400 forint
diák/nyugdíjas küzdőtéri: 900 forint

Play-off:
felnőtt lelátói: 1500 forint
diák/nyugdíjas lelátói: 1000 forint
kedvezményes: 500 forint
felnőtt küzdőtéri: 1800 forint
diák/nyugdíjas küzdőtéri: 1400 forint

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő