Fontos meccset nyert meg a PVSK-Mecsek Füszért

Nehézkes kezdés után végül bedarálta a Debrecent hazai medencében a PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapata, ezzel Török Viktor együttese fellépett a tabella hetedik helyére.

A sereghajtót fogadta a hétvégén a vízilabda-bajnokságban a PVSK együttese, a Debrecen ellen nagyon fontos volt, hogy meglegyen az újabb pécsi győzelem. Talán épp ez a győzelmi kényszer volt az, ami miatt kicsit fásultan kezdte a meccset a Pécs. Az első negyed nagy adok-kapokjából ugyanis a vendégek jöttek ki jobban, 4-3-ra vezettek is nyolc perc elteltével. A nagyszünetig a hátrányt le tudta azért dolgozni a PVSK, amely védekezésben előre tudott lépni.

A harmadik és negyedik negyedre aztán már egy egészen másik arcát mutatta Török Viktor csapata, amelye szép támadások végén előbb a vezetést szerezte meg, majd szép lassan elkezdett meglépni riválisától, végül teljesen fel is őrölte a Debrecent, és ötgólos győzelmet aratott.

Ezzel a PVSK megelőzte a tabellán a Szegedet és az Egert, és már a hetedik helyen áll, méghozzá pontelőnnyel a két fenti csapat előtt.

PVSK-Mecsek Füszért–Debrecen 14-9 (3-4, 2-1, 4-2, 5-2)
Vízilabda-OB I., férfiak. Pécs, 150 néző. V.: Kovács S., Binder.
PVSK-Mecsek Füszért: Józsa – Kolozsi 1, KERESZTÚRI 3, Csorba 1, CSACSOVSZKY A. 3, GÁL 3, REISZ 2. Cs.: Almási, Gaszt 1, Kókai, Némethy, Lihotzky, Oltean, Gelencsér (k). Vezetőedző: Török Viktor.
Debrecen: Kósik – Smitula, FÜLÖP 4, Macsi P., Vismeg 1, Somlai, MACSI M. 1. Cs.: Korbán 1, Török B. 1, Takács, Stefanidesz, Kis, Bodoróczki 1. Vezetőedző: Kardos Sándor.