A legjobb tízben a vébén a Szent Móros tájfutók

Óriási sikerrel zárták a Szent Móros tájfutók a törökországi iskolai világbajnokságot. Mindkét csapat a legjobb tíz között végzett, Viniczai Csenge pedig egyéni indulóként egy hatodik és egy hetedik helyet szerzett.

A középtávú verseny várta a mezőnyt a keddi pihenőnap után az Iskolai Világbajnokság Tájékozódási Futóversenyén, Törökországban. A futók Beycik település iskolájának udvarán felállított karanténban várták a rajtot. A falu 850 m magasan helyezkedik el a tenger felett, ezért az időjárás is hűvös, de futásra kimondottan alkalmas volt. A több mint három óra hosszúságú rajt alatt a hőmérséklet még tovább hűlt, és némi eső is áztatta a terepet.
A terepet rengeteg szikla, kövek és kőcsoportok jellemezték – ez inkább a skandináv versenyzőknek kedvezett.

A W1 School team kategóriában 82 induló közül Viniczai Csenge 7. helyen végzett. Ő lett a legjobb nem skandináv versenyző ebben a kategóriában.
A Szent Mór Iskolaközpont lánycsapata – Viniczai Csenge, Gáspár Kata, Martos Hanga, Tóth Eszter és Hamburger Ágnes – 22 ország versenyzői közül a 7. helyet szerezte meg a két nap összesítése alapján (a normáltávon 9., a középtávon a 4. hely zárt a csapat).
A fiúcsapat szempontjából is nagyon jól alakult a verseny: a Szent Móros fiúk – Szuromi Mátyás, Ormándi Lázár, Kovács Barnabás, Ortmann András és Schauermann Kristóf – a két egyéni verseny alapján a 6. helyen végeztek (normáltáv 6. hely, középtáv szintén 6. hely).
A csapat vezetői, Bayer László, Kovács Filoména és Viniczai Ferenc, kiválónak értékelték a csapat teljesítményét.

A Szent Mór Katolikus Iskolaközpont tájfutó csapata útiköltségének felét a Pécsi Egyházmegye állta. Jelentős összeggel támogatta a sportolókat a PVSK, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint több pénzintézet is.
Csütörtökön baráti csapatverseny zárja a verseny programját.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés