10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLemondott az FTC elnöksége

Lemondott az FTC elnöksége

Pénteki ülésén lemondott a Ferencvárosi Torna Club elnöksége, amely a tisztújító közgyűlésen kíván meghosszabbított mandátumot szerezni. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Kovács Miklós elnök és Springer Miklós alelnök is hivatalban marad a hamarosan összehívásra kerülő közgyűlésig.

Kovács elmondta: a következő évekre vonatkozó fejlesztési tervek megvalósításának fontos biztosítéka lehet, ha azok végrehajtását – nem egy másfél éves időszakkal gazdálkodó, hanem – egy négy évre szóló mandátummal rendelkező vezető testület irányítja majd. Kovács Miklóst augusztus 17-én választották elnöknek, azt követően, hogy Rieb György megnövekedett üzleti elfoglaltságaira hivatkozva lemondott posztjáról.

Rieb 2007. június 5-én lett a sportegyesület elnöke, korábban az Aprilia cég vezetőjeként tevékenykedett a ferencvárosiak vízilabda-szakosztályánál. Elnöksége alatt angol befektető érkezett az FTC labdarúgóklubhoz: Kevin McCabe, az angol Sheffield United tulajdonosának cége, az Espalande Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. 2008 februárjában megnyerte a Ferencváros Üllői úti ingatlanjára kiírt hatodik pályázatot.

Az Üllői útra tervezett új stadion bontási és építési munkálatainak – a tulajdonos előzetes tervei szerint – idén nyár elején kellett volna elkezdődniük, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azonban kifogásokat emelt az engedélyekkel kapcsolatban, így azok nem emelkedtek jogerőre. Az egészségügyi szervezet szerint az új komplexum veszélyeztetheti a közegészségügyi feladatok ellátását, mert túl közel kerülne a szolgálat épületeihez.

Az FTC Zrt. vezetésében több változás történt a közelmúltban: Berki Krisztián vezérigazgató június 4-én lemondott posztjáról, helyére június 23-án Berkes Zoltánt nevezték ki, ő alig másfél hónap után, augusztus 5-én állt fel az igazgatói székből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő