10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaKikapott a válogatott Wales ellen, maradnak a pótselejtezők

Kikapott a válogatott Wales ellen, maradnak a pótselejtezők

Sorsdöntő meccs várt kedd este a magyar labdarúgó-válogatottra: ha nyerni tud Wales ellen, ott lesz a jövő évi, 2020-as Európa-bajnokságon. Azonban a gyenge játékot felmutató együttes két gólt kapott, és ezzel eldőlt: csak pótselejtezőkön keresztül juthat ki az Eb-re.

Komplikált volt a helyzet a jövő évi Eb-selejtezők hazánkat is sorai között tudó csoportjában: az első helyezett világbajnoki ezüstérmes horvátok már kvalifikálták magukat, ám a második, szintén kijutást érő helyért nagy volt a küzdelem.

Ha sikerült volna Wales ellen megszerezni a 3 pontot, automatikusan kijutottunk volna az Eb.re. Viszont kikaptunk Cardiffban, így pótselejtezők következnek jövő évben.

A másik mérkőzésen a papírforma érvényesült és Szlovákia 2-0-ra verte Azerbajdzsánt.

A csoport végeredménye:

1. Horvátország (kijutott) 17 ponttal
2. Wales (kijutott) 14 ponttal
3. Szlovákia (pótselejtező) 13 ponttal
4. Magyarország (pótselejtező) 12 ponttal
5. Azerbajdzsán 1 ponttal

A pótselejtező sorsolását november 22-én, pénteken tartják, a jövő évi mérkőzéseken pedig két nemzet válogatottját kell legyűrni ahhoz, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra.

A 2020-as Eb biztos résztvevői:
——————————-
Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna, Wales

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő