6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLipták nem játszik a magyar-azeri meccsen

Lipták nem játszik a magyar-azeri meccsen

Lipták Zoltán betegsége miatt nem lehet ott a magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán elleni barátságos mérkőzésén, amelyet jövő szerdán, Dubajban játszik az együttes.

A magyar szövetség honlapja szerint a csapat szakmai stábja és az itthonról utazó játékosok vasárnap délelőtt, Frankfurt érintésével keltek útra és Egervári Sándor a németországi repülőtéren értesült arról, hogy Lipták súlyos gyomorrontást kapott. Így a szövetségi kapitány a sérült Szalai Ádám és Kádár Tamás mellett Liptákra sem számíthat az eredetileg kihirdetett keretből a szerdai felkészülési mérkőzésen.

A Spanyolországban edzőtáborozó Videoton szakvezetője, Mezey György már szombaton este jelezte Egervárinak, hogy Lipták erős gyomorrontás miatt gyengélkedik, de ekkor még úgy tűnt, a védő vasárnapra rendbe jön annyira, hogy elutazhat Dubajba.

A futballista állapota azonban nem javult vasárnap délelőttre – bár a láza már elmúlt, a betegség más tünetei még erősebbek lettek -, ezért vasárnap nem utazhatott el csapattársaival, Lázár Pállal és Elek Ákossal a szerdai mérkőzés helyszínére.

Miután másik játékos behívására már nem volt lehetőség, a tervezett létszámnál eggyel kevesebb, tizenkilenc játékos készül Azerbajdzsán ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő