A magyarok a világ legjobb kempósai

Az Óbudai Jutsu Kai Kan SE bizonyult a legjobb csapatnak a XIII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupán, Százhalombattán. A hétvégi versennyel egy időben és helyen tartották a WMMAA-bajnokság 1. fordulóját.

Hat ország, több mint ötven egyesület, négyszáznál is nagyobb indulói létszám, és ezeregyszáz feletti nevezés: egy kis számmisztika, ami jellemezte az idei XIII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupát, valamint az MMA Világszövetség magyar bajnokságának 1. fordulóját.

IMG_4671

A torna első napján a technikai kategóriákat bonyolították le, szombaton viszont már a küzdelmi számok voltak programon. Ekkor több mint hatszáz mérkőzést rendeztek, ami rekordnak bizonyult a viadal történetében. Vasárnap további küzdelmek – köztük a full contact kategóriák -, valamint az MMA-bajnokság párharcai szórakoztatták a nézőket. Az összesített egyéni eredmények alapján a kempo világkupa csapatversenyét az Óbudai Jutsu Kai Kan SE nyerte, megelőzve a szigethalmi Dojo Lovász SKE-t, és a román Aladin Hero Team-et.

A csapatverseny végeredménye (1-10. hely):
1. Óbudai Jutsu Kai Kan SE
2. Dojo Lovász SKE
3. Aladin Hero Team (Románia)
4. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
5. Asia Budo Center (Szlovákia)
6. Kong Sao (Lengyelország)
7. Mad Max Kempo Dojo
8. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
9. Csepeli Pitbullok
10. Firewolf

Országok közötti sorrend:
1. Magyarország
2. Románia
3. Szlovákia
4. Lengyelország
5. Németország
6. Oroszország

A kempósok világbajnokságát április 27. és május 3. között rendezik Törökországban, ahol a többek között ezen a világkupán legjobbnak bizonyult harcosok képviselhetik hazánkat. Az Európa-bajnokságnak Magyarország lesz a házigazdája december 2-7. között.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés