11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaMárciustól az első osztályban vitézkedhet a PMFC!

Márciustól az első osztályban vitézkedhet a PMFC!

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a PMFC saját csapattal mutatkozzon be az eSport világában: márciustól indulnak a piros-feketék is a Hungarian Pro Clubs League-ben, ami a FIFA virtuális labdarúgójáték hivatalos hazai bajnoksága. Mindez egy partneri együttműködéssel valósulhatott meg.

Nem lehet elmenni amellett, hogy az eSport egyre nagyobb teret hódít a 21. században. A virtuális labdarúgással is lépést kell tartani, így egy friss partneri együttműködés keretein belül a PMFC-nek is lesz eSport együttese, ami szeretné népszerűsíteni. A pécsi futballcsapat vezetője Benko Imre (képünkön balról) és Poór Tamás (képünkön jobbról), a „pályaedző” pedig Váradi László.

A gárda koncepciója a cél a baranyai és dél-dunántúli e-sportolók összefogása és olyan versenyek szervezése, ahol a helyiek is megmutathatják tudásukat. A Pro Clubs csapat kerete jelenleg 19 fős, ugyanakkor várják a baranyai játékosok jelentkezését kortól, nemtől és tapasztalattól függetlenül. A csapat tagjai között vannak „u21”-es és „felnőtt” válogatottat megjárt játékosok és teljesen újonc, kezdő playerek is. Különlegesség, hogy női játékos is szerepel csapatunkban Földvári Fruzsina személyében.

A HPCL-ben (Hungarian Pro Clubs League) való indulás az első lépés. Itt a valós labdarúgáshoz hasonlóan egyszerre 22 játékos játszik és próbálja meg győzelemre vezetni a csapatát. A csapat jelen esetben, tehát szó szerint értendő. Az edzések, a taktikai felkészülés, a megfelelő kommunikáció és összhang ugyan olyan fontos, mint a valóságban.

A pécsi csapat az első szezonjában új csapatként a HPCL legalsó, harmadik osztályban kezdte meg szereplését és rögtön sikerült a szezon végén feljutást érő pozícióban végezni, a focisták pedig több egyéni díjat is bezsebeltek. Több egyestés tornán (ezek alkalmával egy-egy 8-16 csapatos kupa összes mérkőzése egyetlen este alatt kerül lejátszásra) is sikerült a TOP3-ban végezni.

A másodosztály első szezonjában már nem volt ennyire sikeres a PMFC, a rosszul elsült igazolásoknak köszönhetően a bent maradás is csak szerencsével lett meg. A következő szezon eredménye viszont egy másodosztályú ezüstérem és ezzel együtt feljutás, valamint egyéni címek lettek. Így hamarosan már az első osztályban mérettethetik meg magukat.

Forrás: PMFC

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő