Märcz Róbert Baranya legjobbjairól írt

A Hajrá, Pécs! trilógia sikerein felbuzdulva Märcz Róbert testnevelő, sporttörténész ezúttal a megye legjobb sportolóinak félévszázados múltjába kalandozott el.

Hogy kik voltak a legjobbak egy-két évvel ezelőtt, arra szinte minden sportot kedvelő baranyai emlékszik, de az akár ötven évvel ezelőtti kiválóságokra már aligha. A most elkészült Baranya legjobb sportolói című mű rendkívüli alaposságú statisztikákkal a szerző egyedi hangvételében veszi sorra a jeles sportemberek eredményeit.

A „hivatásos szurkoló” Märcz Róbert a könyvéről szóló sajtótájékoztatón elmondta, közel három évig kutatta könyve szereplőit, rengeteg időt töltött az egykori sporttudósítások böngészésével annak érdekében, hogy pontos névsor álljon össze a legjobb sportolókról.

A szerző a kétezernél is több szereplő között érdekes kapcsolódási pontokat is felfedezett, amelyeket apa és fia, apa és lánya, anya és lánya, testvérek című táblázatokban foglalt össze. Az író kitért rá, hogy már készül a következő, Baranya legjobb sportolóit bemutató portrékötete is.

Tasi Tímea írása.

Hirdetés

Comments are closed.