A Mecseken versenyeznek az erdész tájfutók

Augusztus 10-15. között Baranya megye, azon belül pedig Pécs, Orfű és Abaliget ad otthont a 22. Európai Erdészeti Tájfutó Bajnokságnak, amelyre közel négyszáz sportoló nevezett.

Magyarország immár harmadik éve rendezi meg az elsősorban az erdőgazdálkodásban érintettek megmérettetését. Nagyon változatos terepet alakítottak ki a szervezők a Mecseken, a rendezvény keretein belül ráadásul szakmai- és kulturális programokkal is várják nemcsak a résztvevőket, de Pécs és a környező települések lakóit is. Augusztus 12-én, 14 órakor indul a sprint táv Pécs történelmi belvárosában, ahol 2011-ben a szenior tájfutók versenyeztek egymással a világbajnokságon. A normál távon indulók Orfű és Abaliget, a váltó tagjai pedig Árpádtetőn mérik össze tájékozódási képességüket és gyorsaságukat.

A közönség számára igen látványos programmal készülnek a rendezők augusztus 15-én, szombaton, ugyanis a Mecsextrém Parkban 11 órától a magyar sportfavágó-válogatott mutatja be látványos rönkhasító és fűrészelő mutatványát.

A résztvevők egyébként a Széchenyi téren gyülekeznek szerdán 17 órakor. Őket Páva Zsolt, Pécs polgármestere köszönti.

Hirdetés