6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaMegkezdik az évet a PVSK-pólósok is

Megkezdik az évet a PVSK-pólósok is

A két élvonalbeli kosárlabdacsapat után e hét végén a pécsi vízilabdázók számára is folytatódik a bajnokság: a PVSK-Füszért január 15-én, szombaton 17 órakor a tabella utolsó előtti helyén tanyázó újonc Angyalföldi Sportiskolát fogadja az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

A találkozó esélyese természetesen a hazai gárda, amely három legutóbbi találkozóját egyaránt megnyerte. A tavaly még a bajnok Vasas fiókcsapatának számító ASI 2010-ben hét pont előnnyel lett a másodosztály bajnoka, kiharcolva története első élvonalbeli szereplését.

Játékoskeretük főleg a Vasas ifjúsági együttesének kiöregedő tagjaiból áll, hozzájuk csatlakozott a felnőtt csapatból Létay Krisztián, valamint épp a Pécsből Lázár Zsolt. Eddig mindössze egy győzelmet arattak (az UTE ellen), amellyel a 12. helyen állnak.

Ha az OB I-ben ez a mérkőzés lesz is a két gárda első, egymás elleni összecsapása, a Magyar-kupában Pécsett már találkozott a két csapat, akkor a PVSK 8-3 arányú győzelmet aratott.

Az esélyekről Petik Attila vezetőedző így vélekedett: „Mindenképpen nyerni szeretnénk, és úgy is állunk ehhez a mérkőzéshez, hogy az ASI ellen győzzünk hazai pályán. A BVSC ellen kétkapuztunk, hogy játékba lendüljön a társaság, remélhetőleg ez a hét elég lesz arra, hogy újra rápörögjünk a bajnokságra. Semmiképpen nem szabad csak a nadrágot bedobni a vízbe, de ha fegyelmezetten játszunk, ez egy könnyebb mérkőzés lehet.

– A jelenlegi 7. hellyel és a pontszámmal elégedett vagyok, a csapat védekezésben nyújtott jobbat, a helyzetkihasználásunkon viszont javíthatnánk. Napi két tréninggel, közte egy kondiedzéssel készültünk az idei feladatokra. Az ASI elleni jó rajt nagyon jól jönne a következő két, Eger és Debrecen elleni, immár nehezebb összecsapásokra hangolódáshoz is. A cél változatlanul a nyolc közé kerülés, persze, ha előrébb végeznénk, akkor sem lennék bosszús – tette hozzá immár kissé előbbre tekintve a szakvezető.

Érdekesség, hogy a PVSK egyik játékosa, Naganuma Atsusi a többiek számára pihenőnek jutó évvégét is játékkal töltötte, méghozzá nem is akárhol. A japán pólós hazája válogatottjával az ausztráliai Perth-ben rendezett hagyományos Tom Hoad-kupán szerepelt, amelyet egyébként a klubcsapatként ugyancsak résztvevő Szeged nyert meg, miután az elődöntőben épp a japánokat búcsúztatta.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő