10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaHazai győzelem: 1-0-ra nyert a PMFC a Siófok ellen

Hazai győzelem: 1-0-ra nyert a PMFC a Siófok ellen

A meccs előtt Vas László, a PMFC vezetőedzője azt nyilatkozta „úgy próbálta felkészíteni a csapatot, hogy a Debrecen elleni mérkőzésből a pozitívumokat elraktározva, a javítandó dolgokat kijavítva úgy menjenek bele a mai meccsbe, hogy elhiggyék, 3 pontot fognak szerezni”. Vajon összejön a győzelem a piros-feketéknek? Hamarosan kiderül, a mérkőzésről a PMFC honlapján és a PécsMa.hu-n is olvasható lesz szöveges tudósítás.

Pécs NB II-es labdarúgócsapata vasárnap 17:00 órakor a BFC Siófok együttesét fogadja a Merkantil Bank Liga 11. fordulójában. Korábban ITT írtunk a meccsről.


A PMFC kezdő 11-e: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Grabant, Futó, Kónya, Hegedűs – Adamcsek, Geiger.

Cseréik: Hermány, Németh, Keresztes, Óvári, Bohata, Tihanyi, Archie, Batizi-Pócsi, Bajner, Tölgyesi.

A siófokiak kezdői: Hutvágner – Izing, Jagodics, Deutsch B. – Polényi, Cipf, Tajthy T., Balogh B., Tömösvári – Elek B., Gaál B.


A mérkőzést a PMFC honlapján és a Nemzeti Sport online felületén élőben, percről-percre közvetítették írásban, az alábbiakban beszámolóikból szemezgetünk:

ELSŐ FÉLIDŐ:

A pécsiek piros-fekete, míg a siófokiak tiszta fehér szerelésbe játszanak. Közel 2200 néző látogatott ki a mai meccsre.

A PMFC kezdte a Siófok elleni hazai találkozót.

4. perc: Hegedűs jobboldali szögletét az ötös vonaláról Adamcsek fejelte az üresen tátongó jobb felső sarok fölé a labdát.

7. perc: Króner lágy emelését Hegedűs fejelte a Siófok kapujára, de nem volt elég erő a mozdulatban, így Hutvágner könnyedén magához ölelhette a labdát.

10. perc: Egy ellentámadás során ismét Króner ívelte be lágyan a labdát a Balaton-partiak kapuja elé, ott azonban nem volt csapattárs. A labda a kapusé lett.

14. perc: Siófoki szöglet, Balogh tekert középre, Helesafy viszont kiöklözte.

22. perc: Adamcsek lőtt balról, 15 méterről leadott kísérlete azonban elszállt keresztbe a siófoki kapu előtt.

26. perc: Grabant jobboldali szögletét követően felszabadítottak a siófoki védők, de szinte azonnal ismét a büntetőterületükön belül volt a labda. Adamcsek gyanús körülmények között tűnt el a védők mellett, de a játékvezető szögletet ítélt.

33. perc: GÓÓÓL! Bedobást követően Hegedűs elé fejeltek vissza egy labdát, amit a támadó 10 méterről, bal lábbal a jobb felsőbe rúgott. Vezet a Pécs, 1-0!

40. perc: Grabant jobb oldali szabadrúgása Geiger elé pottyant, aki lőtt, de Deutsch blokkolni tudott. Szöglet következett, amit Rácz fejelt kapura, de fölé szállt a labda.

45. perc: Az első félidő végén 1 percet hosszabbít a játékvezető.

Vége az első félidőnek.

Az állás 1-0 a PMFC javára.

MÁSODIK FÉLIDŐ:

Két csere történt a szünetben: Tömösvári helyett Kecskés állt be a vendégeknél. A PMFC-nél pedig Futó helyett új igazolásuk, Tölgyesi folytatja.

52. perc: Adamscek tette tovább hajszálpontosan a labdát Kónyának, aki középre adta, Hegedűs elől azonban az utolsó pillanatban Jagodics tisztázott.

54. perc: Helesfay hatalmasat mentett Gaál lövése után.

56. perc: Szinte azonnal veszélyes kontrát vezetett a pécsi csapat a Siófok lehetősége után, de Polényi időben ért vissza, és belelépett Adamcsek 17 méterről eleresztett lövésébe.

58. perc: Gaál indulhatott be a pécsi tizenhatoson belülre, de Preklet szögeltre mentett.

59. perc: Jobb oldali Siófok szöglet után kontrázhatott a Pécs, de Geiger 14 méterről mellé lőtt.

62. perc: Cserélt a Siófok. Cipf helyére Hajnal állt be.

63. perc: Hegedűs vezette a labdát a Siófok tizenhatosán belül, de nem tudta bebökni középre, Jagodics felszabadítása viszont Tölgyesihez került, aki 22 méterről lőtt, azt azonban Izing fejelte vissza a mezőnybe.

66. perc: A Pécsből a gólszerző Hegedűs hagyta el a pályát vastaps közben, helyén Óvári folytatja.

67. perc: Geiger vette le teljesen szabadon a labdát a tizenhatoson belül, de balos lövése keresztbe elment a kapu előtt. Óvári nem érhetett a labdába. A pécsi támadás után cserélt a Siófok, Izing helyére Horváth érkezett.

68. perc: Az egy perce pályára lépő Horváth szemmel láthatóan két kézzel taszította fel az egyértelmű gólhelyzetben kilépő Grabantot, de a játékvezető továbbot intett.

70. perc: Kecskés távoli szabadrúgása akadt el a kéttagú pécsi sorfalban.

76. perc: Ismét cserél a PMFC, Adamcsek helyére Tihanyi érkezik.

80. perc: Óvári forgolódott a  Siófok tizenhatosán belül, de Jagodics elválasztotta a labdától. Nem nyugodhatott meg viszont a vendég alakulat, szinte azonnal ismét Óvárinál volt a labda, viszont közeli lövését Hutvágner bravúrral hárította.

81. perc: Kettős csere a Siófoknál. Deutsch helyett György, Tajti helyett Nikházi folytatja.

85. perc: Gegier helyén Batizi-Pócsi folytatja a Pécsben.

90. perc: Króner cselezett a Siófok tizenhatosán belül, de a centerezése előtt kiment a labda, pedig Óvári kiváló pozícióban volt.

Négy perc a hosszabbítás.

Vége a meccsnek.

Az eredmény maradt 1-0, nyert a Pécs!

Kiemelt képünk a PMFC-Budaörs találkozón készült. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő