Megszületett a pécsi sport egyik legjobb eredménye

A PTE-PEAC két vívója, Berta Dániel és Peterdi András a magyar férfi párbajtőr-válogatott tagjaként vettek részt a szezon első világkupa megmérettetésén a svájci Bernben. A mindössze 21 éves Berta élete legjobb eredményét érte el a felnőttek 262 fős mezőnyében, a hetedik helyet szerezte meg, ezzel pedig bezsebelte a felnőtt pécsi vívás eddigi legjobb nemzetközi eredményét is.

A selejtezőben mindkét pécsi sportoló négy győzelemmel és két vereséggel zárt, az egyenes kieséses tábláról pedig már csak Berta Dániel tudott győzni, így bejutott a 64-es táblára, ahol további három nyert asszóval került a negyeddöntőbe.

Vívás, Berta Dániel

– Hosszú volt az út a hetedik helyig. Jól vívtam a selejtezőben, kisebb-nagyobb hibákat ugyan vétettem, de végül a 38. helyről kezdhettem a táblát, ahol honfitársammal, Cho Taeun Sándorral vívtam. Nem volt könnyű, ismerjük egymás mozdulatait, de sikerült legyőznöm. A következő nap a spanyol Yulen Pereiraval kezdtem, akivel junior éveimben többször is találkoztam. Nagyon szoros asszó volt, szinte végig pár tussal vezetett, de 7-10-nél sikerült váltanom, így felhoztam egálra. A végén a hosszabbításban pedig én adtam a győztes találatot. Aztán egy lengyel ellenfelemen keresztül vezetett az út, majd a legjobb nyolc közé kerülésért a francia Bouzaid érkezett, nála is nehézkesen találtam meg a fonalat, de a végére belelendültem. A négybe jutásért a későbbi győztessel vívtam, sajnos itt már fejben és fizikailag is fáradt voltam. Az asszót ráadásul fél órával előrébb hozták, így még az előző mérkőzést sem tudtam kipihenni. Nagyon örülök, hogy sikerült bejutnom a legjobbak közé egy felnőtt világkupán. Remélem, ez nagy lendületet ad majd a továbbiakhoz – mondta Berta Dániel.

Hirdetés