7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportPécsi vagy és kibírod 30 napig?

Pécsi vagy és kibírod 30 napig?

A Mecsek Maraton Team tagjai valami olyanra vállalkoznak, amit elsőre nehezen vesz be a gyomrunk. A későn kelő lustálkodók most forduljanak el: 30 napon át minden reggel öt órától futnak a Mecseken, és közel 15 kilométeres edzést tolnak le, mielőtt más kinyitná a szemét. A kihíváshoz bárki csatlakozhat, aki mer!

Március elsején indul az a 30 napos kihívás, ami három olyan tényezőből tevődik össze, amitől az ember lánya irtózni szokott: futás, korán kelés, rendszeresség. A futással foglalkozó magazin, a Runner’s World felhívásának pont az a bája, hogy kimozdít a komfortzónánkból, a korán kelés nehézségét a futással bolondítja meg. A program pécsi zászlóvivője a Mecsek Maraton Team, a csapat tagjai ráadásul gyakran teljesítenek 15 kilométeres távokat, általában nem hegynek lefelé.

emma-simpson-153970

Nedjalkov Balázst, a csapat terepfutóját kérdeztük arról, hogy mindezt mégis hogyan lehet ép ésszel végigcsinálni. Emlékezetes, Balázs volt az a pécsi, aki január ötödikén megnyerte partnerével a La Corsa della Bora elnevezésű ultratávú terepfutóversenyt.

Balázsék csapata tárt karokkal várja az újoncokat, főleg a kihívás ideje alatt. A Mecsek Maraton Team kemény magja hetente kétszer szervez közösségi futást, amivel már lassan közel félezert embert értek el. Facebookon lehet hozzájuk csatlakozni, akár terepen, akár aszfalton szeretnénk egyet kocogni.

Kedden és csütörtökön reggel 5.00-kor indul a csapat a Tettyéről és ide is tér vissza, miközben megjárják a Mecseket. Ekkor 12, vagy 15 kilométeres kört futnak le, attól függően, hogy kinek mennyi ideje van.

Hétfőn és szerdán aszfalton mennek: ez az edzés szintén reggel 5 órakor kezdődik. A Vadász utcából egy közel 12 kilométeres távot teljesítenek a kocogók. Ez a könnyedebb útvonal, mert tulajdonképpen bárhol lehet csatlakozni a csapathoz, attól függően, hogy kinek mennyi ideje és kedve van a futáshoz. A kezdők tempójához igazodnak a „nagyok” is, így a futás ideje közel másfél óra szokott lenni.

pexels-photo-29832 (1)Azoknak ajánlják ezt a kihívást, akiknek napközben kevés idejük lenne a sportra, így a reggeli mozgás nem zavar bele az ember életébe. A szervezők szerint nem lehet kifogás az, hogy nincs idő mozogni, hiszen ez csak korán kelés kérdése.

Nedjalkov Balázs azoknak is ajánlja a kihívást, akik amúgy nem a korán kelő típusba tartoznak, hiszen néhány nap után beáll a szervezet a korai kezdésre, és egyszerűen kidob az ágy!

A pécsi futó elmondta, nekik ezek a reggeli találkozók nem elsősorban edzések, hiszen mind barátok, futás közben beszélgetnek, nevetgélnek: a lényeg, hogy jól érezzék magukat.

Persze nem kell feltétlenül profikkal futnunk, saját magunk is elkészíthetjük a 30 napos edzéstervet, ha csatlakozni szeretnénk a reggeli mozgás kihívásához.


  1. Csatlakozzunk az eseményhez itt, és jelezzük, hogy részt veszünk a mókában!
  2. Március elsejétől 30 napon át keljünk fel 5.30-kor, és ezt a plusz időt használjuk ki a legaktívabban: fussunk, jógázzunk, vagy egyszerűen csak pörögjünk fel, olvassunk valamit, meditáljunk, reggelizzünk!
  3. Örökítsük meg a reggeli sportos pillanatainkat és osszuk meg az esemény falán vagy Instagramon az #ébredj hashtaggel! Hetente összesítik a szervezők, hány kilométert tettünk meg együtt!
  4. +1 Ha csatlakozunk, a heti közösségi futásokon is részt vehetünk majd, ahol találkozhatunk ismert arcokkal is.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő