Megújult a tornacsarnok

Pénteken adták át a Széchenyi István Gimnázium tornatermének új pályáját. A legkorszerűbb technológiával készült termet nemcsak a diákok, amatőr sportolók, hanem a PVSK kosarasai is használják majd.

Aki egyszer már kipróbálta az 1993-ban elkészült belvárosi tornaterem pályáját, az megtudta, a terem nem kímélte az ízületeket, a kemény talaj igencsak igénybe vette a térdeket, bokákat. A pályát ugyanis korábban csupán egy, a betonra húzott gumiréteg takarta, így valójában nem tompította a mozgást. Ám péntektől már teljesen új, a legmodernebb technológiával készült, sportolási célokra alkalmas, a korábbinál sokkal puhább pálya várja a diákokat és sportolókat.

Az ünnepélyes átadón elhangzott: a felújítás az önkormányzat, a PVSK és a Széchenyi gimi fenntartója, a Baptista Szeretetszolgálat együttműködésében valósult meg.

széchenyi gimnázium sport (8)

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, az elmúlt négy évben a magyar sport és testnevelés tekintetében hatalmas változások történtek. A kormány felmenő rendszerben vezette be a napi testnevelést az iskolákban, rengeteg, az elmúlt fél évszázad alatt elmaradt beruházást indított útjára, számos fejlesztés a társasági adóból (TAO) származó támogatásból valósult meg. A  húszéves pécsi csarnok megújítása is ebből a keretből történt – tette hozzá.

széchenyi gimnázium sport (23)

A Baptista Szeretetszolgálat vezetője, Szenczy Sándor elmondta, az a város, amely iskolát újít fel, a jövőt építi. S ha mindenki teszi dolgát, akkor olyan csodák történnek, mint a mai – emelte ki.

A több mint 150 éves intézménynek olyan ismert diákjai voltak, mint Sólyom László köztársasági elnök és Kodolányi János író.

Hirdetés