10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaMegvan az első! Idegenben tudott nyerni a PVSK

Megvan az első! Idegenben tudott nyerni a PVSK

Először nyert idegenben a bajnokság során a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, amely az Oroszlányt verte magabiztosan. 

Kell annál szebb évzárás, mint először a szezon során nyerni idegenben? Aligha.

A PVSK férfi kosarasai valószínűleg ezzel az attitűddel vetették bele magukat az Oroszlány elleni, idegenbeli bajnokiba. Ez pedig meg is látszott Rujákék játékán, az egész mérkőzésen. Merthogy amivel eddig idén hadilábon állt a csapat – a védekezés –, az most olyan jól működött, hogy öröm volt nézni.

Nem is csoda, hogy gyakorlatilag egyetlen percre sem adott esélyt ellenfelének a Pécs. Amelynek néhány alapembere ezúttal ugyan tudása alatt teljesített, azonban a padról beszállva akadtak olyan extra megoldások, amelyek elegendőek voltak a sikerhez. Például az eddig jobbára perememberként funkcionáló Dragasevics Veljko gondolt egy nagyot, és megmutatta azt, amit az elmúlt években a másodosztályban már többször is. Nevezetesen, hogy kiváló keze van. Dobott is négy triplát, amivel oroszlánrészt vállalt az Oroszlány legyőzésében.

A PVSK így vehet egy nagy levegőt. Szüksége is van rá, hiszen ebben a hónapban tíz meccset kellett lejátszania Dragan Alekszics legénységének. Amely ugyan több fájó vereséget is elszenvedett korábban, azonban a most a Körmend és az OSE legyőzésével lépett egy méreteset előre felé.

OSE-Lions–PVSK-Veolia 71-88 (15-21, 19-27, 16-18, 21-22)

Kosárlabda-NB I., férfiak. Oroszlány, zárt kapuk mögött.

OSE-Lions: Anderson 8, Kucsora 12/6, BÍRÓ O. 14/6, BAILEY 13, Hayes 9. Cs.: Morgan 10, Garamvölgyi, Illés 5/3. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
PVSK-Veolia: RUJÁK 11/9, Funderburk 7/3, Demeter 8, Budimir 7/3, Meleg 7. Cs.: LEWIS 14/9, BRKICS 15, Bíró L. 3/3, DRAGASEVICS 16/12. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő