Hirdetés

A hétvégén Debrecenben rendezték meg a Békessy Béla Emlékversenyt, amelyen a PTE-PEAC Vívószakosztály versenyzői is részt vettek. 

A hétvégi megmérettetés női versenyszáma 29 indulóval, és pécsi főszereplővel zajlott, hiszen a PTE-PEAC lelkes vívója, Póka Bea aranyérmet szerzett.

Bea egy különbséggel, 11/10 arányban nyerte meg a döntő asszót a Honvéd versenyzője ellen. A két klubtárs, Antonovics Dóra a 17., Tóth Anna a 19. helyen végeztek.

A férfiak 57 fős mezőnyét idén a Honvéd öttusázói „forgatták fel”, és szinte minden asszó meglepetéseket hozott. A legjobb pécsi férfi eredményt a 12. helyet megszerző Hesz Krisztián hozta, akin két könnyed táblagyőzelme után kifogott a veszprémi öregfiú, id. Szalay Károly a nyolcba jutásért.

A tökéletes csoportforduló Rab Attilának a rangsor első helyét jelentette, azonban az öttusázó Szabó Illés meglepte őt kitartó, fiatalos lendületével, s ugyan csak egy találattal, de 15/14 arányban búcsúztatta Attilát, aki így a 17. helyen végzett.

Plazzeriano Gábor szintén nem került 16-ba, miután már a csoportfordulót három vereséggel zárta, s a táblán a 32-be jutás sem ment könnyen, aztán új mumusa, Kiss Mendel ismét megállította, így ezúttal a középmezőnyben végzett a 27. helyen.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét