Megy vagy marad Rátgéber?

Tizenöt évig dolgoztak együtt

Mind az MKOSZ szakmai bizottsága, mind pedig elnöksége elfogadta Rátgéber László férfi szövetségi kapitány beszámolóját. A csütörtöki elnökségi ülésen továbbá úgy határoztak, hogy a női és férfi kapitány személyéről a szakmai igazgatók kinevezése után, azok bevonásával döntenek majd – ezt szerkesztőségünktől tudta meg a pécsi szakember.

hirdetés

Rátgéber Lászlót januárban nevezték ki a férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitányává. A szakember irányítása alatt a nyári Európa-bajnoki selejtezőben három győzelemmel és öt vereséggel a negyedik helyen zárt a gárda a C-csoportban, így nem jutott ki a 2013-as szlovéniai viadalra.

Rátgéber László szerkesztőségünktől tudta meg a hírt, miszerint a szövetség csütörtök délután döntött a nemzeti csapatok struktúrájának átalakításáról. A jövőben egy-egy szakmai igazgató felügyeli az összes női, illetve férfi utánpótlás és felnőtt válogatott munkáját. A szövetségi kapitány személyéről a szakmai igazgatók kinevezése után – azok bevonásával – döntenek majd.

Rátgébernek év végéig van szerződése az MKOSZ-szel. Jövőjét illetően azonban nem kívánt nyilatkozni a mesteredző. Annyit tudtunk meg, hogy Rátgéber ugyanolyan kemény, összetett beszámolót készített, mint korábban, amikor női kapitány volt. Több száz oldalas írásos és többórás videoanyagot adott be.

Korábban a női válogatott szövetségi kapitánya, Stefan Svitek beszámolóját is elfogadta a szakmai bizottság, majd az elnökség közös megegyezéssel szerződést bontott a szakemberrel, akinek az irányításával a női válogatott ugyancsak lemaradt a jövő évi Eb-ről.