Michelisz kilencszeres bajnokkal csatázik

Michelisz_Usa22

Egyelőre még kocsi nélkül, de lélekben már a marokkói szezonkezdetre készül a Hímesházáról Pécsre elszármazott autóversenyző. Michelisz Norbert a tavalyi debütálás után idén is a Honda Civic kormányát tekergetheti, méghozzá többek között minden idők legsikeresebb ralibajnoka, Sebastian Loeb ellenfeleként.

– Egy hónap múlva ismét verseny a téli pihenő után. Hogyan készülsz?
– Két teszten is részt vehettem, de csak megfigyelőként, mert nem készült még el a Hondám, amit hajtani fogok. Most úgy fest, csak a szezonnyitó futam előtti edzéseken ülhetek bele először, így az első futamon a biztonságra és a versenykörülmények közötti tapasztalatszerzésre kell törekednem.

Dobogós helyekért nyomja a gázt
Dobogós helyekért nyomja a gázt

– Mennyiben lesz más a kocsi, mint tavaly?
– Könnyebb lesz belerázódni, mint tavaly, amikor úgy lettem hatodik az összesítésben, hogy egy hátsókerék-meghajtásos BMW-ből jöttem a fronthajtásos Hondába. Az idei kocsi gyakorlatilag új lesz, hiszen a szabályváltozások miatt erősebb, gyorsabb autót kapok. Idő kell, amíg összeismerkedünk, de mindenképpen jobb eredményben bízok.

Sebastian Loeb, minden idők legsikeresebb ralipilótája lesz a kihívója...
Sebastian Loeb, minden idők legsikeresebb ralipilótája lesz a kihívója…

– Legnagyobb ellenfelek?
– Egyértelműen a legsikeresebb raliversenyzővel, a Sebastian Loebbel felálló Citroen lesz a legerősebb, hiszen nyár óta pénzt és energiát nem kímélve, nyugodt körülmények között fejlesztették gépüket.

– Mire lehet elég a Honda, benne Michelisz Norberttel?
– Az első pár futam után derül ki. Kezdetben nem várok fényes sikereket, de az idő előrehaladtával remélem, egyre sikeresebbek leszünk. Az év végére mindenképpen szeretnék bejutni a legjobb öt közé, de céljaim között szerepel, hogy az első három hely egyikét is megkaparinthassam. Dobogós helyeket és legalább egy futamgyőzelmet szeretnék elérni.

Kiegyensúlyozott teljesítményre törekszik
Kiegyensúlyozott teljesítményre törekszik

– Hol kell javítani?
– Azt a fajta fejlődést szeretném folytatni, amit elkezdtem. Kiegyensúlyozott versenyeket kell futnom állandó jó helyezéssel, a nulla pontos hétvégéket pedig szeretném elkerülni. Ha folyamatosan sikerül gyűjtögetnem a pontokat, az év végi elszámolásnál sem lehet gond.

– Mit vársz a legjobban?
– Végre élőben, versenykörülmények között mehetek végig azon a pályán, amelyet a számítógépes játékokon edződött fiataloknak és az F1-rajongóknak sem kell bemutatni. Belgiumban, Spa-Francorchampsban rendeznek ugyanis júniusban WTCC-futamot. Legendás, izgalmas pálya, amelyen igazi élvezet végigszáguldani.

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.