5 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálTrópusi eső és Michelisz balesete a ringen

Trópusi eső és Michelisz balesete a ringen

A hirtelen jött heves esőzés miatt a második körben félbeszakadt a túraautó-világbajnokság idei nyolcadik futama vasárnap a Hungaroringen, ahol a rajt után Michelisz Norbert az első kanyarban ütközött.

 

A hatodik helyről rajtolt Michelisz Norbert – aki az első versenyen másodikként ért célba – az első kanyarban túl későn fékezett és BMW-jével eltalálta a vezető pozícióban haladó svájci Mehdi Bennanit.

A Zengő Dension Team szerelői próbálják megjavítani a 26 éves magyar versenyző autóját, de ha sikerül is továbbmennie, szinte bizonyos, hogy büntetést kap a baleset okozásáért.

Végül egy kör hátránnyal ért célba vasárnap Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság mogyoródi, nyolcadik futamán.

A versenyt a hirtelen érkezett hatalmas eső miatt a második körben félbeszakították, s a körözés csak közel félórás csúszás után folytatódhatott.

A vizes pályán több pilóta is megcsúszott, a 19 fős mezőnyből végül 15-en értek célba. Nyert a vb-címvédő francia Yvan Muller (Chevrolet), mögötte csapattársa, a pontversenyt jelenleg vezető brit Robert Huff (Chevrolet) végzett a második, a korábbi Forma-1-es pilóta, az olasz Gabriele Tarquini (Seat) pedig a harmadik helyen.
Michelisz az első futamon elért második pozíciójának köszönhetően feljött a pontverseny hetedik helyére, ráadásul a második verseny során – hasonlóan az első futamhoz – ismét ő futotta a leggyorsabb kört (2:04.056 perc).

Túraautó-vb, 7. futam (12 kör), Hungaroring, végeredmény:
———————————————————
1. Alain Menu (svájci, Chevrolet)23:45.874 perc
2. Michelisz Norbert (BMW) 1.047 mp hátrány
3. Javier Villa García (spanyol, BMW) 17.383 mp h.

 

Korábban írtuk:

Michelisz Norbert a második helyen ért célba vasárnap a túraautó-világbajnokság Hungaroringen rendezett hetedik versenyén.

A 26 éves magyar pilóta jól rajtolt el az ötödik helyről, majd az első kanyarban – az előtte haladók ütközésének is köszönhetően – feljött a második helyre, s ezt a kockás zászlóig sikerült is megtartania.  Michelisz a 13:35 órakor kezdődő második futamon, az idei vb-sorozat nyolcadik versenyén a hatodik pozícióból rajtol majd.

Előzmények:

A 26 éves magyar pilóta legjobb körideje 1:56.923 perc volt, így közel négy tizeddel maradt el a pole pozíciót megszerzett svájci Alain Menutől (Chevrolet).

„Inkább csalódott vagyok, mint elégedett, arra készültünk, hogy az első két sor valamelyikéből tudunk majd rajtolni. – mondta Michelisz. – Biztos vagyok azonban abban, hogy a versenyen, különösen annak második felében a BMW lesz a legjobb autó a pályán, és tudok még javítani ezen az ötödik helyen.”

Az időmérő edzést két szakaszban bonyolították le, a második etapba bejutott első 10 helyezett a vasárnapi második futamon fordított sorrendben rajtolhat majd. Mindez azt jelenti, hogy az időmérő első szakaszában is ötödik Michelisz a második versenyen a hatodik pozícióból vághat neki a 12 körös viadalnak.

Meglepetésre a vb-pontversenyt jelenleg vezető brit Robert Huff (Chevrolet) csak a 12. rajtkockát szerezte meg.
Időmérő edzés, az élcsoport:
—————————–
1. Alain Menu (svájci, Chevrolet) 1:56.546 perc
2. Yvan Müller (francia, Chevrolet) 1:56.657
3. Javier Villa García (spanyol, BMW) 1:56.710
…5. Michelisz Norbert (BMW) 1:56.923

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő