3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaMinőségi szerelésben a PMFC-s fiatalok

Minőségi szerelésben a PMFC-s fiatalok

Vadonatúj sportruházatot kapott a PMFC csaknem 250 fiatal játékosa szerda este a klub stadionjában. Dr. Páva Zsolt polgármester és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója személyesen adta át az új felszereléseket a piros-feketék utánpótlás korú focistáinak.

Bizony eljárt már az idő a PMFC korábbi mezgarnitúrái, utazómelegítői és sporttáskái felett. Az eddig használt, sok esetben „vegyes” felszerelések helyett – társaságiadó-források felhasználásával – a piros-feketék teljes utánpótlásgárdáját sikerült újra felszerelni. Ez csaknem 250 fiatalt jelent, akik mostantól egységesen léphetnek majd pályára mérkőzéseiken.

Kedden este hatkor Újmecsekalján dr. Páva Zsolt polgármester mellett Vári Attila és Szűcs Zsolt, a PSN Zrt. vezérigazgatója és helyettese köszöntette a megjelent szülőket és gyermekeket, akiknek igencsak elnyerte tetszését az új sportruházat.

atado2

Vári Attila felidézte, rendkívül sok probléma volt a klub körül, amikor augusztusban az önkormányzat átvette azt. Az első meccs előtt például elzárták a vizet a stadionban. Az azóta eltelt időszakban azonban csillagos ötösre vizsgáztak az edzők, dolgozók és játékosok. Ezt erősíti a belga Double Pass cég felmérése is, akik néhány hete rendkívül jó véleménnyel voltak a klubnál folyó fejlesztésekről és munkáról.

– Természetesen tudjuk, van még min fejleszteni, de el kell ismerni, nagyon jó úton haladunk. A PSN Zrt. az átvétel óta eltelt hónapokban rendkívül jól teljesített a létesítmények, felszerelések, eszközök állagmegóvó felújítása, javítása, bővítése, illetve a szakmai munka magasabb szintre emelése terén. Azon dolgozunk, hogy fejlődjön az utánpótlásbázis, és a pécsi foci újra régi fényében tündököljön – zárta gondolatait a vezérigazgató.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere kiemelte, ugyan az új mezgarnitúra csak egy csepp a tengerben, de jó látni, hogy a gyermekek mennyire örülnek a szereléseknek. Miattuk is volt rendkívül fontos, hogy nyáron sikerült átvenni a klubot. Sajnálatos azonban, hogy az csak a negyedosztályban tudott indulni.

atado

– A PMFC-ben igenis van perspektíva, ezt már látják a szurkolók is, akik újra a csapat mellett állnak. A cél, hogy minél hamarabb újra az élvonalban szerepelhessen az első csapat, ehhez azonban elengedhetetlen a jó utánpótlás. Ezért is fontos, hogy a fiatalok is érezzék, meg vannak becsülve. Azt gondolom, ha most rájuk nézünk, látszik, mennyire örülnek. Ugyanakkor a mecsekaljai klub imázsán is sokat emel, hogy a fiatalok végre egységesen képviselhetik a pécsi színeket az országos bajnokságokban – zárta gondolatait a polgármester.

Hogy miben is jobbak ezek a szerelések? Az U12-es csapatnál elvégzett gyors közvélemény-kutatás szerint az új mezek kényelmesebbek, jobb az anyaguk és még kinézetben is verik a régieket. Az már csak hab a tortán, hogy rengeteg külföldi nagy csapat is ilyen dresszekben játszik hétről-hétre Európa top bajnokságaiban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő