NBA-ig jutott a pécsi kosaras

Már most dicsérik az amerikai edzők a Pécsett kosarazó Pongó Marcellt. A 17 éves irányítóra a római NBA táborában figyeltek fel.

hirdetés

Az európai elittel találkozhatott Pongó Marcell, a pécsi Rátgéber Akadémia egyik fiatal kosárlabdázója. Az egy hetes táborba 25 ország 50 kosárlabdázóját hívták meg, Magyarországról Pongó Marcellt választották ki és látták vendégül az amerikai edzők.

– Június elején töltöttem egy hetet az NBA és a FIBA által szervezett kosárlabdatáborban, ahol nemcsak képzéseken, de meccseken is részt vehettem – meséli élményeit Pongó Marcell.

A tábor után az irányító célja, hogy erősödjön, mert szerinte az amerikaiak sokkal nagyobb állóképességgel rendelkeznek, mint a magyar játékosok.

pongó
Mester és növendéke

– Megdicsérte a New York edzője, a Denver edzője, ami fantasztikus dolog és remélem, hogy ez nagy energiát ad majd neki, hogy a jövőben is alázattal és keményen dolgozzon és eljusson oda, ahol most is volt, az NBA-be – mondta Rátgéber László, az Akadémia vezetője.

Pongó Marcell Baján született és négy éves korában kezdett kosarazni. Két éve döntött úgy, hogy Pécsre költözik a sport miatt.

  • hajrá

    de nem értem a címet

  • pipi

    Hajrá Akadémia Hajrá Marcel