Négy focista távozik a PMFC-ből

Grabarics Máté, Havasi Dániel, Horvát Gábor és Schmidt Zsolt sem a PMFC-ben folytatja pályafutását – olvasható a klub honlapján.

hirdetés

Ahogy arra már Márton Gábor is utalt, lesznek változások a PMFC keretében. Bár Frank Richárd már jó ideje NB III.-as csapattal edz, az első hivatalos játékosmozgások a távozó rovatban jegyezhetők fel.

A játékosok közül a 20 éves pécsi Horvát Gábor erősítette legrégebb óta a klubot, hiszen ő PMFC-nevelés. Az idei szezonban 5-ször kezdett és 6-szor szállt be csereként, gólt nem szerzett. Első felnőtt évadja az előző volt, amikor 27-szer kezdőként és 2-szer a padról beküldve 2 alkalommal volt eredményes. A piros-feketék között játszott 1 Magyar Kupa- és 3 Ligakupa találkozón is, tagja volt a megyei és a régiós válogatottnak is.

Távozók-1000x418

A mohácsi nevelésű, 26 éves Schmidt Zsolt Kozármislenyből érkezve az előző megye I.-es versenyrendszerben csak 1 találattal maradt le a gólkirályi címről, 29 góljával azonban így sem kell szégyenkeznie. Ezeket 27 kezdőként és 3 csereként játszott meccsen szerezte. Idén, az NB III.-ban 10-szer futott ki a gyepre a kezdő sípszót megelőzően, míg 5-ször beállva próbált segíteni a csapaton. Ezeken a találkozókon 1-szer volt eredményes.

A nagyatádi születésű Grabarics Máté a Kaposvári Rákócziban futballozott sokáig, majd egyetemi tanulmányai miatt költözött Pécsre. A még mindig csak 19 esztendős futballista az előző évadban eredetileg az U19-es csapathoz érkezett, de Márton Gábor lehetőséget adott neki a megye I.-es csapatban is, 1-szer kezdőként, 3-szor pedig csereként. A harmadosztályban egyszer volt a kezdőcsapat tagja, 4-szer pedig a padról beszállva igyekezett segíteni a csapaton.

A 21 éves, pécsi születési Havasi Dániel nyáron tért vissza a PMFC-hez felcsúti, kozármislenyi, MTK-s, székesfehérvári, majd dunaújvárosi kitérője után. Ebben a szezonban, sérülésektől is hátráltatva, 5-ször kezdhetett és 4-szer játszott csereként, az ellenfelek kapuját 3-szor vette be.