Négy magyar női asztaliteniszező a top 100-ban

Tóth Krisztina, Póta Georgina és Lovas Petra is olimpiai kvótát érő helyen áll jelenleg a női asztaliteniszezők világranglistáján, rajtuk kívül a mindössze 17 éves Madarász Dóra is – ötven helyet javítva – bekerült a legjobb száz közé.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a jövő vasárnap rajtoló rotterdami egyéni világbajnokság előtt Tóth a 36., Póta a 41., Lovas pedig az 54., míg a vb-n nem induló Madarász a 99. a rangsorban.

A vb utáni világranglistáról nemenként 28-28 játékos londoni indulási joghoz jut, de országonként csak kettő. Ahhoz, hogy egy nemzet a csapatversenyre is kvalifikálja magát, a harmadik játékosnak az európai selejtezőn egyéni kvótát kell szereznie, de ő Londonban csak csapatban indulhat majd. A kontinentális selejtezőről 11 játékos juthat még ki az olimpiára, illetve ez után lesz még egy végső, világ pótselejtező, ahonnan még két versenyzőnek lesz lehetősége kiharcolni az ötkarikás részvételt.

A magyarok jelenlegi pozíciója a világranglistán: 36. Tóth Krisztina (az olimpiai kvóta szempontjából 20.) 41. Póta Georgina (23.) 54. Lovas Petra (28.) 99. Madarász Dóra.

A magyar férfi játékosok közül a világranglistán jelenleg 84. Jakab Jánosnak van a legnagyobb esélye a selejtezőkből való olimpiai kvótaszerzésre, rajta kívül Kosiba Dániel (213.) indul majd a hollandiai vb-n.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés