Negyedik helyen végzett a férfi párbajtőrcsapat

Az olaszokkal szemben maradt alul a magyar férfi párbajtőrcsapat a 28. Nyári Universiade versenyén, így végül nem állhattak dobogóra a fiúk. Az elődöntőben az ukránokkal mérkőztek meg,  ezt a találkozót egyetlen talált döntötte el.

A 28. Nyári Universiade férfi párbajtőr csapatversenyében is a megszokott módon, a csapattagok egyéni versenyszámban elért eredményei alapján rangsorolták a csapatokat, így a magyar küldöttség a franciák nyomában, a csapatrangsor második helyéről, a tábla alsó ágán kezdte meg a versenyt.

A Berta Dániel, File Mátyás, Hanczvikkel Márk és Peterdi András alkotta csapat első ellenfelét, kína csapatát könnyedén győzte le 45/22 arányban. A legjobb nyolc között a lengyelekkel vívott találkozót 45/41-re nyerték.

Az elődöntőben az ukránokkal mérkőzött meg a csapat. Az egyes csörték során egy kivételével a szemben állók nem adták be a maximálisan elérhető öt találatot, így Peterdi András és Yan Sych a befejező csörtét 17/16-os hazai vezetésről kezdte meg, a vívóidő vége felé pedig már 23/23-nál jártak, így igazából egyetlen talált döntötte el a találkozót, amelyet ezúttal az ukrán abszolvált, így a magyar csapat a bronzéremért az olaszokkal került össze.

A találkozó döcögősre sikerült, az ukrán vereség és az olasz lelkesedés összeadódott. A találkozó hazai befejezője, Hanczvikkel Márk 37/28 arányú olasz vezetésnél kötött be. Hatalmasat küzdött, hiszen Baroglio-t egyenesen megsemmisítette, kétszer annyi találatot adott, mint amennyit kapott, 16/8 arányban verte az olaszt! A 45 találatot az olasz csapat érte el előbb, ismét csak egy találat a különbség, egy nagyon szoros és izgalmas befejezéssel.

Hirdetés