10 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportNegyedszer Pécsen az Összmagyar nemzeti diákbajnokság

Negyedszer Pécsen az Összmagyar nemzeti diákbajnokság

Az elmúlt három év nagy sikere után idén ismét Pécs látja vendégül a 12. Összmagyar nemzeti diákbajnokságot. November 28-30. között 250 határon túli fiatal érkezik Pécsre, hogy összemérje erejét és tudását asztaliteniszben, birkózásban, kézilabdában, sakkban és egy kulturális szellemi vetélkedőn.

A találkozót Kű Lajos, a Fradi egykori kiváló válogatott futballistája, a müncheni olimpia ezüstérmese, az FC Bruges BEK-döntős csapatának tagja álmodta meg több mint tíz éve. A legendás labdarúgó azt szerette volna, ha a sport segítségével határokon átívelő, politikától független kapcsolatok épülhetnek a fiatalok között, miközben a külföldön élő magyarok nemzeti összetartozási érzése is erősödhet.

Kemény küzdelmekre számíthatunk!
Kemény küzdelmekre számíthatunk!

Először 2013-ban érte Pécset a megtiszteltetés, hogy otthont adhatott a négy sportágat magában foglaló döntőnek, ahová már a régiók előselejtezőinek legjobbjai érkeznek. A résztvevők olyannyira elégedettek voltak három éven keresztül városunk házigazdaszerepével, hogy már a búcsúzáskor felkérték Pécset az ismétlésre, Páva Zsolt polgármester pedig az ünnepélyes eredményhirdetés végén tavaly is úgy búcsúzott a vendégektől, hogy jövőre ismét visszavárjuk őket.

Idén Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Erdély képviselői mellett két Kanadában élő magyar asztaliteniszező is érkezik városunkba. A program október 28-án, pénteken 20.00 órakor ünnepélyes megnyitóval, a régiók bemutatkozásával indul a Lauber Dezső Sportcsarnokban, amelyet bárki ingyen tekinthet meg. A rendezvényt az önkormányzat, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt., valamint az Aranycsapat Alapítvány szervezi – a PEAC asztalitenisz-szakosztálya, valamint a megyei sakk- és birkózó-szövetség hathatós közreműködésével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő