Nem akármilyen futóversenyt tartottak Pécsen

Futók százai a kifutópályán

Ilyen futásra csak egy évben egyszer nyílik lehetőség Pécsen! Ilyenkor ugyanis a pécs-pogányi repülőteret teljes egészében átadják a sportolóknak, akik nem is akármikor: sötétedés után kezdik meg a futást. Idén majdnem félezren rótták a köröket az éj leple alatt a IV. Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaratonon. 

hirdetés

Országosan is egyedülálló

Aki már próbálta, az tudja, aki pedig még nem, annak muszáj egyszer kocognia a repülőgépek mellett a pécs-pogányi kifutópályán.

Már a rajt előtt lement a nap, a hangulat pedig már ekkor “magasan szárnyalt” (Fotó: Petri András)

Az országban is különlegesnek számító futóversenyt ott tartják, ahová egyébként év közben senki nem léphet be, most viszont három órán keresztül lehetett kocogni, futni és szárnyalni ezen a területen.

Futók százai melegítettek a kifutópályán (Fotó: Dr. Tárnai Márti)

Csak a kifutópálya irányjelzői adtak némi fényt

Idén különleges élményben is részesülhettek a futók, amikor a helikopter biztosított nekik némi fényt a pályán. Az itt állomásozó mentőhelikopter ugyanis riasztást kapott, így a fel- és leszállásnál a hang- és fényhatások kellően megdobták a versenyzők pulzusszámát.

Vak sötétségben a kifutópályán: ennél felemelőbb érzés ritkán adatik meg

Egy futás alkalmával jött az ötlet

A verseny ötlete egy civil sportegyesülettől ered, akik kezdetben csak egy jót akartak futni a reptéren. A pécs-pogányi reptér vezetősége viszont örömmel fogadta a sportolókat, akik évről évre egyre többen lettek. A siker pedig töretlen, idén már országhatáron túlról is érkezett nevezés Pécsre, és közel félezren regisztráltak a futásra.

Négy éve vetette fel egy pilóta, Békés Attila az ötletet, a futók pedig csak jöttek és jöttek (Fotó: Kacsúr Tamás)

Idén egyébként kiegészítették a versenyt “free run”, azaz “szabad futás” kategóriával is, ami annyit jelentett, hogy bárki bármennyit futhatott, így több gyerek is ébren maradt a nyár utolsó hétvégéjén, hogy sportoljon egy jót.

FOTÓK ITT és ITT!