Elitben a juniorok között a pécsi vívók

A Junior Világkupán Olaszországban a pécsi párbajtőröző Tóth Gergely  147 versenyző közül lett 15. 

hirdetés

A junior korcsoport vívóinak rendeztek a hétvégén Világkupát Udinében, ahol a női és férfi párbajtőrözők csapatversenyben is összemérték tudásukat. Az egyéni versenyszámban a PTE-PEAC színeit Tóth Gergely képviselte, aki a 147 induló között végül a 15. helyezést szerezte meg. Gege a csoportfordulót négy győzelem két vereség arányban fejezte be. A 32-be jutásért honfitársát Dudást Balázst, a 16-ba jutásért finn ellenfelét verte magabiztosan. Párbajtőrözőnk sajnos nem jutott a legjobb nyolc közé, mivel a verseny későbbi ezüstérmesével, az olasz Vismara-val került össze, akitől vereséget szenvedett.

A csapatversenyben 15 nemzet csapata lépett pástra. A magyar delegáció Dudás Balázs, Cho Tauen Sándor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely, Tóth Gergely a hetedik helyen végzett.

A nyolcba jutásért legyőzték az Egyesült Államok csapatát 45/36-ra, majd a negyeddöntőért Ukrajna, az ötödik helyért Spanyolország ellen szenvedtek két-két tussal vereséget a mieink. A hetedik helyért egy szép győzelmet könyvelhettek el Oroszország ellen 45/39 arányban.
A magyar junior lányok magabiztosan nyerték a versenyt, és 11 nemzet csapata között szereztek aranyérmet!