7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportLabdaNem elég a vereség, a csapat egyik legjobbja még meg is sérült

Nem elég a vereség, a csapat egyik legjobbja még meg is sérült

Komoly esélye nem volt ma este a PVSK-Veolia kosárlabdacsapatának a Szolnok ellen, amely végül nyert is Pécsett, 18 ponttal. Nagyobb baj a hazaik számára, hogy Kenneth Funderburk bokája megsérült.

Igazából az első öt perce volt olyan a mérkőzésnek, amely során ténylegesen elhittük, hogy szoros lehet a PVSK Szolnok elleni bajnokija. Jól védekezett Dragan Alekszics együttese, és bátran vette fel a kemény, fizikális harcot ellenfelével. Azonban egy idő után előjöttek azok a hibák a pécsi játékban, amely eddig az egész szezon során jellemezte őket. Nagyon sok labdát adtak el Budimirék, és védekezésben hiába oldották sokszor jól a dolgukat, a lepattanókat sokszor képtelenek voltak begyűjteni.

Ez elég is volt a Szolnoknak, hogy a félidőre kényelmes előnyt hozzon össze. Ráadásul amikor a nagyszünet után elkezdett volna lendületbe jönni a Panthers, Funderburk egy vétlen szituációban megsérült. A bokája fordulhatott alá, és már nem is tudott visszatérni a pályára. Ez valójában el is döntött minden további kérdést. A vendégek magabiztosan tartották előnyüket, és bár a Pécs az utolsó negyedet azért becsületből behúzta, ez is már csak a kozmetikázásra volt elég.

A vereség egy dolog – a Szolnoktól azért ki lehet kapni –, az azonban nagyon nem jó hír, hogy a PVSK egyik legjobbja megsérült. Hogy mennyi időre veszítette el a csapat Funderburkot, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy egy hosszabb kényszerpihenő alaposan megnehezítené a Pécs dolgát a következő fordulókban.

 

Dragan Alekszics: – Az első félidőben elég nagy hátrányt szedtünk össze. A nagyszünet után jó ritmusban kezdtünk játszani, sokszor úgy éreztem, hogy visszajöhetünk a meccsbe, azonban mindig közbejött valami balszerencsés dolog. Ilyen volt Funderburk sérülése is. Reméljük, hogy nem súlyos, mert ő nagyon fontos játékosunk. A Szolnok jól játszott, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

 

PVSK-Veolia–Szolnoki Olajbányász 68-86 (12-21, 16-23, 18-24, 22-18)

Kosárlabda-NB I., férfiak. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Cziffra, Benczur, Farkas.

PVSK-Veolia: Ruják 4, Lewis 8, FUNDERBURK 16/6, BUDIMIR 15/3, Meleg. Cs.: BRKICS 16, Demeter, Bíró L., Dragasevics 6/6, Krivacsevics 3, Carev. Vezetőedző: Dragan Alekszics.
Szolnoki Olajbányász: WARNER 21/3, Kovács P. 4, Pallai 3/3, CAKARUNK 16, Subotic 7/3. Cs.: Taiwo, BADZIM 18/15, JUHOS 10/3, PONGÓ M. 5/3, Rudner 2, Zsíros, Frank. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő