Nem lesz Pécsen Euroliga-meccs?

A Bama.hu beszámolója szerint hiába végzett a PINKK-Pécsi 424 az első, a PEAC-Pécs a második helyen a női kosárlabda-bajnokságban, a következő szezonban mégsem látogat az Euroliga Baranyába. Sőt, lehet hogy Magyarország teljesen kimarad a sorozatból – hacsak a Diósgyőr nem vállalja. Hiába, a pluszkiadások elég riasztóak.

Bár a bajnoki aranyéremmel nem jár automatikusan az Euroliga-indulás, az első helyen végző PINKK-Pécsi 424 részvétele biztosan szóba kerül.

– Nem zárjuk ki teljesen az Euroliga-indulást, de ha jelen pillanatban kellene döntenünk, akkor nemet mondanánk – nyilatkozta a Bama.hu érdeklődésére Berényi Csaba, a PINKK ügyvezetője.

– A szövetségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy elsőként mi leszünk felkérve. Tárgyalunk támogatókkal a részvételről, mert nagy lehetőségnek gondoljuk, ugyanakkor most úgy látjuk, nem tudnánk annyi pénzt előteremteni, amennyi fedezné az indulással kapcsolatos pluszköltségeket.

A bajnokságban az ezüstérmet az emlékezetes döntő után a PEAC-Pécs szerezte meg, így Zseljko Djokics együttesével kapcsolatban is szóba kerülhet az Euroliga-részvétel.

– Egyelőre nem kaptunk hivatalos felkérést az MKOSZ-től, de a szándékunk az, hogy az Euroligában nem indulunk, az Európa Kupában viszont mindenképpen szeretnénk szerepelni – tudtuk meg Mészáros Zalán ügyvezető igazgatótól. – Nem áll rendelkezésünkre annyi anyagi forrás, ami egy Euroliga-szintű játékoskerethez, valamint a sorozattal kapcsolatos pluszköltségekhez szükséges – mondta a mester.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés