5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaNem sok hiányzott a dobogóhoz

Nem sok hiányzott a dobogóhoz

A magyar strandröplabda Grand Prix sorozatban igen eredményesen szereplő PTE-PEAC-os Horváth Balázs-Vocskó Máté páros a nemzetközi porondon is kipróbálta magát. A horvátországi Crikvenicán rendezett hagyományos, és igen előkelő helyen jegyzett kupán léptek pályára. Az igazán festői környezet és a profi rendezés is hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők játékereje is nagyon erős legyen.

A sorsolásnál kiderült, hogy Fortuna ezúttal nem kedvezett a pécsieknek, mert azonnal a házigazdák egyik kedvencével, a korosztályos Európa-bajnok Glavurdic-Dellorco kettőssel kerültek szembe az első fordulóban. Ki is kaptak tőlük, de mivel a tornát vigaszágas rendszerben bonyolították le, tovább szerepelhettek. A folytatásban még három mérkőzést játszottak, amiből kettőt megnyertek, és egy kicsivel több szerencsével akár a harmadikat is hozhatták volna, amivel akár a dobogó is elérhető. Így a hetedik helyen végeztek.

Hazatérve, Gyenesdiáson a Grand Prix III. fordulója várt rájuk, melyen nyolc csapat nevezett a versenyre. Két 4-es csoportban zajlottak a mérkőzések. A „B” csoportba kerültek, ahol a pécsi kötődésű Horváth-Vocskó duó, és a Kiss – Takács, valamint a későbbi győztes Kaszap-Takács páros is szerepelt. A PTE-PEAC-os Horváth-Vocskó pár három győzelemmel, a Kaszap-Takács duót hatalmas küzdelemben, 2-1-re legyőzve a csoport első helyén végzett. A
Kiss-Takács páros egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik lett a csoportban.

A csoportgyőzelem elődöntőt ért, míg a csoportok 2-3. helyezettjei keresztbe játszottak egymással a még kiadó két elődöntős helyért. Az elődöntőben Horváth és Vocskó magabiztosan győzött Bagics és Zsembrovszky ellen, így bejutott a döntőbe, ahol ismét összecsapott a szintén fináléba került Kaszap-Takács kettőssel. A döntőre mindkét gárda rendkívül fáradtan állt fel, valamint sérülések is hátráltatták őket a játékban. Végül a Kaszap-Takács pár győzött.
Az alsóház küzdelmeit látványos labdamenetekkel teli mérkőzéseken a Kiss-Takács páros nyerte, megszerezve az 5. helyezést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő