Nemzetközi focikupát tartanak Pécsett

A Magyar Parlament Válogatott, a Magyar Olimpikonok Válogatottja, a Magyar Újságírók Válogatottja és a Pécsi MSC öregfiúk is játszanak a PTE szervezésében idén megrendezendő Pécsi Nemzetközi Futball Fesztiválon. A tornán horvát, szerb, bosnyák, román, illetve hazai élcsapatok is megmérkőznek.

Szeptember 3-6. között a PMFC Stadionban méri össze erejét a nemzetközi mezőny, amelyek között az erdélyi CSS Kolozsvár, a bosnyák FK Sloboda Tuzla Premier ligás csapata, a horvátországi NK Kaptol, a szerbiai FK Zenta első osztályba törekvő csapata, a Pécsi MFC, a PTE főiskolás csapata is helyet kap.

A selejtező és a helyosztó mérkőzések között 30 perces gálameccsek lesznek, amelyeken többek között a Parlament Válogatott visszavághat a Magyar Újságírók Válogatottjának, de az olimpikonok is megmutatják, hogy nemcsak saját sportágukban klasszisok. A selejtezők szombaton kezdődnek, a csoportmérkőzések időtartama: 1×45 perc. A helyosztó mérkőzések vasárnap lesznek, a meccsek időtartama 2×45 perc, döntetlen esetén 11-es rúgások billentik át a mérleg nyelvét.

A fesztiválon az utánpótlás U15-korosztály csapatai is megmérkőznek egymással a Pécsi MFC, a Pécsi VSK, az erdélyi Marosvásárhely Sport Líceum, és a bosnyák FK Sloboda Tuzla csapatainak részvételével. A mérkőzések időtartama 1×40 perc.

A rendezvényt Pécs MJV Önkormányzata és a Pécs2010 Menedzsmentközpont is támogatja. A fesztivál fővédnökének a szervezők dr. Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét és dr. Bódis Józsefet, a Pécsi Tudományegyetem rektorát kérték fel.
A találkozóra a rendkívül kedvező árú jegyeket – 1000 forint felnőtt, 500 forint gyermek és diák – a helyszínen vásárolhatják meg az érdeklődők. A fesztivál helyszíne: PMFC Stadion (Pécs, Stadion utca 5.).

Szűcs Zsolt írása.

Hirdetés