Női kosárrajt: nincs meg a fiatalos lendület

Kerek egy hónappal a bajnoki rajt előtt, egy hét felkészüléssel a háta mögött talán még saját szakvezetői sem mernének a Pécs 2010 női kosárlabdacsapatának a tavalyit csak megközelítő szereplésére fogadni. Pedig az új vezetőedző, Zseljko Dokics az „életét” tette föl új munkájára. Ahogy hírlik, nem úgy a csapat minden ifjú játékosa…

A legfrissebb hírrel kezdve: a Pécs 2010-nél (igen, a lejárt támogatói megállapodás miatt MiZo nélkül…) továbbra is kiemelten kezelik a csapat társadalmi szerepvállalását, így a kosarasok szerdán, további sportolókkal és színművészekkel a Gyermekétkeztetési Alapítvány adománygyűjtő akciójának népszerűsítésében segédkeztek Pécsett.

A vezetői „lelkesedéssel” tehát nincs gond, ám a Fűzy Ákost váltó vezetőedző, Zseljko Dokics az egyik tréningen meglehetősen furcsa mondatokat szőtt az elmúlt egy hetet értékelő mondatai közé.

– Sokszor hangsúlyoztuk már, hogy ez a csapat nem az a csapat, amely tavaly bajnoki és kupagyőzelemmel zárta az idényt. Profi játékosaink közül csak Iványi Dalma és Fegyverneky Zsófia (képünkön) maradt itt, nagyon sok fiatallal kiegészítve. Akiknek, ha tényleg valami szép eredményt is el akarunk érni a most megkezdett hároméves építkezés mellett, minimum kétszer annyit kellene edzeniük, sokkal aktívabban, lendületesebben, eltökéltebben kellene hozzáállniuk a munkához, mint egy rutinos, idősebb játékosnak. Ehhez képest csak Iványi Dalmáról és a pályafutását Törökországban folytató, de egyelőre velünk tréningező Vajda Annáról mondhatom el, úgy jött vissza a nyári szünetről, hogy már az első edzésen kész volt a teljes munkára, látszott rajta, hogy a nyáron is sokat mozgott, igyekezett tartani a formáját. A fiatalok közül viszont többen teljesen kiengedtek a szünetben, egyesek némi súlyfelesleggel küszködnek, e sorban elsősorban Sara Krnjicset említhetem. És ezzel a hozzáállással nagyon elégedetlen vagyok – panaszolja a szakvezető.

Akinek ráadásul tetézi a bajait, hogy több fiatal, így az újonnan szerződtetett Palusna egészségi problémái mellett egyik kulcsembere, Fegyverneky Zsófia sérülten tért haza a nyári válogatott meccsekről. A kosaras szerda délelőtt két mankóval, fájdalmas tekintettel bicegett be a sportcsarnokba:

– Több vizsgálaton vagyok már túl, de még egy újabb MR-re várunk, hogy pontosan kiderüljön, mi is a probléma, van-e törésem. Mindenesetre nagyon fáj a bokám, amire a Macedónia elleni meccsen kaptam egy rúgást. Sajnos, a legderűlátóbb vélemények szerint is pár hetes kihagyásra kell készülnöm, ám remélem, a bajnoki rajtra egészségesen állhatok a csapat rendelkezésére.

Pécs2010 – Zalaegerszeg, a Népligetben

Az immár szokásos felkészülési tornák (mint például a szeptember 16-ai, zalaegerszegi Göcsej-kupa) után szeptember 26-án játssza első bajnokiját a csapat. Méghozzá formabontó módon, hiszen a szövetség és a csapatok megállapodása alapján a nyitóforduló valamennyi meccsét egy helyszínen, a népligeti Fradi-csarnokban rendezik.
Az 1. forduló programja:
szeptember 25. (szombat)
14.00: BEAC Újbuda – SEAT Lami Véd Győr
16.15: BSE – Atomerőmű Szekszárd
18.30: Nanette FTC – MKB Euroleasing Sopron
szeptember 26. (vasárnap)
14.00: Ceglédi EKK – Szeviép Szeged
16.15: Pécs 2010 – ZTE NKK
18.30 Vasas-Csata – Szolnoki NKK

Szűcs Zsolt írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés