11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportNői vízilabda Világliga: nem került be a szuperdöntőbe a magyar csapat

Női vízilabda Világliga: nem került be a szuperdöntőbe a magyar csapat

A görögöktől (8-7) és a spanyoloktól (14-11) elszenvedett vereség után harmadik athéni meccsét, a brit csapat ellenit megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga A jelű európai selejtezőcsoportjában. Ezzel négyesében a harmadik lett, s nem került be a Vl úgynevezett Szuperdöntőjébe.

Eredmény: Magyarország – Nagy-Britannia 15-7. Merész András szövetségi kapitány a vasárnap kora reggeli mérkőzést követően az MTI-nek elmondta, hogy magabiztos győzelmet aratott alakulófélben levő együttese, amely fokozatosan húzott el vasárnapi riválisától.

„Azt azért hozzátenném, hogy ez a brit csapat, amelynek szövetségi kapitánya honfitársunk, Fekete Szilveszter, a négyesben a spanyoloktól három, a görögöktől pedig csak két góllal kapott ki, sőt utóbbiakat a múlt heti, barcelonai első selejtezőben le is győzte.”

„Úgyhogy komoly csapat lett a szigetországiakéból, akik a magyar bajnokságban edződtek, erősödtek. Ami minket illet, dolgozunk tovább. Igaz, hogy a Világliga Szuperfináléjába nem jutottunk be, mert oda csak az első kettő ment tovább a csoportból, azért nem maradunk további komoly meccsek nélkül: egy hét múlva Kirisiben, egy igen erős oroszországi nemzetközi tornán gyakorolhatunk, készülhetünk a további feladatokra.” – tette hozzá a kapitány.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő