Olimpia: Egyre javul Sárosi Laura állapota

Javul az állapota, így várhatóan elutazhat jövő csütörtökön Rióba az olimpiai kvótás tollaslabdázó, Sárosi Laura, aki kedden került kórházba vakbélgyulladás gyanújával.

hirdetés

“Még mindig nem tudják, hogy pontosan mi is a bajom, egy biztos, hogy gyulladás” – írta közösségi oldalán csütörtökön Sárosi, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként.

“Valószínűleg valami vírus okozta hasi nyirokcsomó-gyulladás, ami ugyanolyan tünetekkel jár, mint egy vakbélgyulladás. Infúzió, jegelés és az antibiotikum csodákra képes” – tette hozzá.

A versenyző azt írta: pár nap diéta és pihenés után jövő csütörtökön utazik Rióba. A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket az ötkarikás játékokon.

A világranglistán 65. magyar versenyző az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában szerepel az M csoportban. Előbbivel még nem találkozott, míg a pánamerikai bajnoktól július elején két szettben kikapott egy kanadai verseny negyeddöntőjében. Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: nem szerencsés a sorsolása, mert a nem kiemeltek közül is erős ellenfelet kapott, de lehetett volna ennél is rosszabb.

“Szerettem volna bravúrgyőzelmet aratni, ezt egy európai vagy esetleg a vietnámi lány ellen könnyebb lett volna. De úgy érzem, most újra kijutottam Rióba, a legfontosabb az, hogy ott lehetek” – hangsúlyozta Sárosi Laura arra utalva, hogy rosszulléte miatt még az is felmerült, hogy esetleg nem lehet ott az olimpián.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, a férfi és női egyéni versenyben is 13 csoport van, amelyekből a csoportgyőztesek jutnak tovább. Az első három kiemelt versenyző csoportjának győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással mérkőzik a nyolc közé jutásért.

Legutóbb 1996-ban, az atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó, akkor Ódor Andrea indult.

Kiemelt kép: Berényi Ibolya