11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportOlimpiai bajnok a sportkomplexumok élén

Olimpiai bajnok a sportkomplexumok élén

Bő egy hónap múlva új keretek között működnek Pécs sportcélú intézményei. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-hez kerül a sportcsarnok, a jégpálya, a Hullámfürdő és a sportiskola, valamint az önkormányzat sportcsoportjának tevékenységét is integrálják a rendszerbe. A leendő vezetőt, az olimpiai bajnok vízilabdázó Vári Attilát Páva Zsolt mutatta be a sajtónak.

Várit sportsikerei és a sportirányításban szerzett tapasztalatai miatt, no meg azért kérték fel a feladatra, mert Budapesten már hasonló intézményt is sikerrel vezetett. A pécsi átalakításokra azért van szükség, mondta a polgármester, mert sokkalta hatékonyabban, olcsóbban lehet így működtetni a városi sportlétesítményeket.

A Lauber Dezső Városi Sportcsarnokot, a Hullámfürdőt, a sportiskolát, a műjégpályát, a Várkői Stadiont és a Városi Lőteret magába foglaló sportholding feladata az lesz, hogy rendet, átláthatóságot, tisztább gazdasági viszonyokat teremtsen, és megszüntesse a párhuzamos feladatellátásokat, egyúttal gondoskodjon a folyamatos fejlesztésekről is. A polgármester hangsúlyozta: Pécs sportkoncepcióját meg kell újítani, mert az elavult, és rendbe kell tenni a jogi és gazdasági, pénzügyi hátteret is – ezt már a részletes gazdasági átvilágítás is igazolta.

A cég élére a tavaly nyáron Pécsre igazolt, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, Vári Attilát kérte fel Páva Zsolt.

Vári Attila nagy megtiszteltetésnek és egyben kihívásnak is tekinti a feladatot. A versenysport mellett az utóbbi időben Budapest XI-XII. kerületében sportlétesítmények üzemeltetésével is foglalkozott, így nem ismeretlenek előtte ennek a szakterületnek a problémái. Kijelentette, számít az eddig kiválóan teljesítő pécsi sportvezetők segítségére. A működtetést érintő változásokkal kapcsolatban megemlítette: az ebben résztvevő dolgozókat meg kívánja tartani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő