8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportOlimpics Way a Hullámban

Olimpics Way a Hullámban

Olimpics Way Nemzetközi férfi vízilabda tornát szervez október 15. és 17. között az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában a PVSK-Füszért vízilabda szakosztálya.

A háromnapos tornán a hazai és a kaposvári csapat mellett részt vesz az egyiptomi bajnokcsapat és két török együttes. A körmérkőzéses rendszerben mindenki játszik mindenkivel, így alakul ki a végső sorrend. A mérkőzéseket az MVLSZ által küldött hivatalos delegátus – játékvezetők és ellenőr – vezeti.

Lukács Gergely, főszervező elmondta, hogy Pécsett vendégeskedik egy hétig az egyiptomi bajnokcsapat, a Heliopolis. Ők minden évben jönnek Európába és idén városunkat választották. Ennek apropóján találtuk ki, hogy ha már itt vannak, akkor szervezzünk egy felkészülési tornát. Miközben ellenfeleket kerestünk, kiderült, hogy ugyanebben az időszakban két török együttes is Magyarországon edzőtáborozik. Nagyon örültek a lehetőségnek és mindkét csapat elfogadta a meghívást és részt vesz a tornán. Az ötödik csapat pedig a szomszédvár, Kaposvár lesz. Részvételük nem meglepetés, hiszen immár 10 éve visszajárunk egymás tornáira.

Bereczki Miklós PVSK-Füszért vezetőedzője hozzátette, hogy a felkészülés szempontjából mindenképpen jó ez a torna, mert olyan csapatok ellen tudunk gyakorolni, melyek más kultúrájú vízilabdát játszanak, ezáltal a csapatunk biztos, hogy rutinosabb lesz. Nekünk minden mérkőzés fontos, hogy az új játékosok beilleszkedjenek és ne csak a magyar bajnokságban tudjuk élesben gyakorolni a saját taktikai variációinkat.

A program

Október 15., kedd

18.30 Enka – Kaposvár

19.45 Pécs – Manisa

Október 16., szerda

10.00 Pécs – Kaposvár

11.15 Manisa – Heliopolis

18.30 Heliopolis – Pécs

19.45 Manisa – Enka

Október 17., csütörtök

10.00 Enka – Heliopolis

11.15 Kaposvár – Manisa

18.30 Kaposvár – Heliopolis

19.45 Pécs – Enka

21.00 Ünnepélyes eredményhirdetés

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő