12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportOrszágos sportegyesület elnöke lett a pécsi Csonka Zsófi

Országos sportegyesület elnöke lett a pécsi Csonka Zsófi

A pécsi olimpikon sportlövőt választotta meg elnökévé az újonnan megalakuló, Magyar Sportlövők Szövetsége által létrehozott Sportolói Bizottság. A hírről a PSN Zrt. számolt be honlapján.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai Bizottság is támogatta a Magyar Sportlövők Szövetségének törekvéseit, így június 9-én megalapították a Sportolói Bizottságot.

A hétfős testület elnöke Csonka Zsófia lett. A pécsi sportlövő sokszoros magyar bajnok, Európa-bajnok és négyszeres olimpikon.

– Megtisztelőnek találom a felkérést, természetesen elfogadtam. Igyekezni fogunk olyan bizottsági munkát végezni, ami valódi érdekképviseletet és egyfajta hiánypótló fórumot is jelent majd a sportolók számára a vezetőség felé. Azt várom a bizottságtól, hogy megtaláljuk a szükséges formát ahhoz, hogy hangot adjunk a többség véleményének, és minket, a sportolókat közvetlenül érintő kérdésekben számottevő módon tudjunk résztvenni a döntésekben – nyilatkozta Csonka Zsófia.

A versenyszezon elmaradása után alapozó edzésekkel kezd a jövő évi kvalifikációs versenyekre, ahol aztán megküzdhet a 2021-re halasztott tokiói olimpiai kvótáért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő