10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsPálinkára cserélte a szamogonkát Tolja bácsi

Pálinkára cserélte a szamogonkát Tolja bácsi

anatolij petrov1

Pálinkára cserélte a szamogonkát dr. Petrov Anatolij. Tolja bácsinak, a pécsi mesteredzőnek idén elmarad a nyaralás, de azért lesz ideje leruccanni goricai birtokára. 

– Az idei nyaralás elmarad, egyik verseny a másikat éri, azokra készülünk – szomorkodik dr. Anatolij Petrov, az ANK Úszóklub mesteredzője. – Ezek miatt még a születésnapi ünnepségünk is csúszik Goricán, ahol a teljes nagy család együtt szokott ünnepelni minden évben – fokozza a bajt a köztiszteletnek örvendő Tolja bácsi.

Amint a családi tanyának otthont adó goricai birtok ügyes-bajos dolgaiba egyre jobban belemelegszik, kiderül, mostanság főként a hétvégék jutnak neki ottani pihenőül. És hogy ezeket a legendás szülinapokat évtizede „igazi vérre menő” röplabdameccsekkel és pingpongbajnoksággal fűszerezi öreg-fiatal, ami után persze e legfinomabb falusi háztájik kerülnek az asztalra.

anatolij petrov2

– Hát persze, hogy a sorból a saját pálinka sem maradhat ki – teszi hozzá, hosszan ecsetelve a szilvából, körtéből, birsalmából a kertben összehordott cefre készítésének titkait. – Olyan gyógyszer ez, mint a mi ukrán szamogonkánk, ami nem keverendő össze a vodkával, mert ezt szintén gyümölcsből pároljuk – igazít el zárásként az orosz-ukrán-magyar kisüsti-háromszög útvesztőjében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő