Hirdetés

Az egy hét múlva kezdődő bajnoki szezon előtt utolsó felkészülési meccsét játszotta le vasárnap a PMFC labdarúgócsapata, amely idegenben verte 3-1-re a bajnoki címre is esélyesnek tartott Vasast.

Nagyjából ilyen főpróbáról álmodik mindenki. A PMFC a Haladás elleni, augusztus 2-ai bajnoki rajt előtt vasárnap játszotta le hatodik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését. Az ellenfélválasztás nem volt meglepő, hiszen Vas László együttese, az NB II. kirakatcsapatával, a Vasassal mérkőzött meg, méghozzá idegenben. Nyilván utolsó nekifutásra egy erős ellenféllel szemben akarta felmérni a pécsi szakmai stáb, hol is tart a társaság.

Nos, nagyon úgy fest, hogy jó úton haladnak a PMFC játékosai. A Vasas ellen ugyanis élvezetes, jó meccsen sikerült győzelmet aratni. Az első félidő 1-1-es eredménye után a második negyvenöt percben két cserejátékos, Adamcsek és Geiger is betalált, a fővárosiaknak pedig erre már nem volt válaszuk.

[su_box title=”Szurkolói ankétot tartanak ma este” style=”glass” box_color=”#f42539″ radius=”2″]Július 26-án, azaz ma este 18 órától szurkolói ankétot tart a PMFC együttese. A Király utcában található Made in Pécs Caféban ott lesz Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató, Győri János operatív igazgató, Vas László vezetőedző és két játékos is. A mindenki számára nyílt eseményen őket lehet majd kérdezni az esélyekről, a felkészülésről, és mindenről, ami csak a szurkolókat érdekli. Az eseményre ingyenes a belépés. [/su_box]

Az új igazolások közül is sokan pályára léptek a Vasas ellen. A kezdőben kapott helyet a Vojvodinától érkező, egyelőre hivatalosan próbajátékon Pécsett tartózkodó fiatal, Nemanja Ivanovics is. Úgy tudjuk, hogy ha a jó képességű szélső papírjait sikerült elintézni, ő is feliratkozhat majd a PMFC új nyári igazolásainak listájára.

[su_box title=”Két gól a szünet után” style=”glass” box_color=”#f42539″ radius=”2″]

Vasas–PMFC 1-3(1-1)
Labdarúgó-felkészülési mérkőzés.

Vasas: Jova – Szivacski (Terbe, 79.), Szilágyi, Otigba, Silye – Berecz, Márkvárt, Hinora (Szalai, 61.), Sztojka (Pátkai, 46.) – Radó, Balajti (Bobál, 61.). Vezetőedző: Kuttor Attila.
PMFC: Helesfay (Bukrán, 46.) – Sági, Króner, Rácz, Katona – Hegedűs (Marques-Airosa, 62.), Futó (Hursán, 72.), Bartha (Kövesdi, 72.), Ivanovics (Svedyuk, 72.) – Tihanyi (Geiger, 46.), Bíró (Adamcsek, 62.). Vezetőedző: Vas László.

Gólok: Radó (38.), ill. Bíró (40.), Adamcsek (66. – 11-esből), Geiger (85.).[/su_box]

Fotó: vasasfc.hu

Hirdetés