PEAC-Pécs: három nap, három mérkőzés

A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata is részt vesz a péntektől vasárnapig tartó szekszárdi felkészülési tornán, a Sió-kupán. A szervezőknek nem volt egyszerű dolguk, hogy kialakítsák a mezőnyt és a programot, ugyanis előbb a BEAC, majd a Vasas is lemondta a részvételt, s bár a PINKK-Pécsi 424 „beugrott” volna vasárnapra egy meccs erejéig, végül nem volt rá szükség. A hatcsapatosra tervezett Sió­-kupán így végül négyre csökkent a létszám: maradt a PEAC-­Pécs, a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd, a román Sepsiszentgyörgy és a bosnyák Celik Zenica.

A PEAC­-Pécs programja így a következőképp alakul: pénteken (16.30) a Sepsiszentgyörgy, szombaton (16.00) a Celik Zenica, majd vasárnap (12.00) az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen játszik Roberto Hernandez együttese.

– Hosszú és kemény felkészülésen vagyunk túl, a lányok nagyon szorgalmasan dolgozták végig az elmúlt egy hónapot, aminek köszönhetően jó erőnléti állapotban várjuk a Sió-­kupát – mondta Roberto Hernandez, a PEAC-Pécs vezetőedzője.

– Most próbáljuk felépíteni a támadójátékunkat és a védekezésünket, s bár még vannak hiányosságok, a legfontosabb az, hogy a játékosok minél hatékonyabban reagáljanak majd az új szituációkra a szezon során. Az eddigi edzőmérkőzések jól szolgálták a felkészülést, nagyjából fel tudtuk mérni, hogy hol tartunk, és mikre kell még nagyobb hangsúlyt fektetni a jövőben.

A spanyol tréner hozzátette, a Sió-­kupától három jó mérkőzést vár, amelyeken remélhetőleg minél jobban összeáll a csapat. A keretből már csak Raksányi Krisztina hiányzik, de jövő héten várhatóan már ő is edzésbe áll.

Hirdetés