Pécs kivívta a sikert Olaszországban!

A pécsi vívókat Póka Bea, Benedek Dezső és Plazzeriano Gábor képviselte az olaszországi Chiavari városában sorra kerülő kontinenstornán.

hirdetés

A résztvevők közül a legjobb helyezést Póka Bea érte el, aki a 40+ korosztályban párbajtőrben és tőrben is egyaránt a legjobb 16 közé jutott.

Póka Bea eredményei:

Női tőr: Bea a csoportkörben 4/2-es mérleggel zárt, majd a táblán 10-3 arányban győzte le olasz ellenfelét, melyet követően a nyolcaddöntőben ugyanilyen arányú vereséget szenvedett orosz versenyzőtársától, így a 15. helyen zárt.

Póka Bea megmutatta, hogy mit tud

Női párbajtőr: A csoportban a pécsi versenyző kiváló 4/1-es mérleget ért el. A táblán a 32 közé jutásért 10-6 arányban győzte le orosz ellenfelét, majd a 16 közé jutásért 10-3-ra dán ellenfelét. A nyolc közé jutásért lett ellenfele állította meg, így a 12. helyen fejezte be a viadalt.

Férfi párbajtőr 40+ kategória:

A legnagyobb indulólétszámú 178 fős mezőnyben Plazzeriano Gábor a csoportkörben 4/1 eredménnyel zárt, melynek eredményeképpen a 128 közé jutásért nem kellet vívnia, majd 10-8 arányban győzte le az olasz Brusini-t, a legjobb 32 közé folyó küzdelemben pedig 10-7-re verte a francia Chaboisseau-t.

Plazi a 16 közé jutásért olasz ellenfelével már nem bírt, így a mamut mezőnyben kiválónak mondható 28. helyen zárt.

Férfi párbajtőr 70+ kategória:

Benedek Dezső a 40 fős mezőnyben 4/2-es mérleggel jutott tovább, majd a táblán a legjobb 16 közé kerülésért 8-4-re kapott ki olasz ellenfelétől, a versenyt így a 21. helyen zárta.

Kadet- junior előválogatók:

Tatán került sor a 2017/2018-as szezon első válogató versenyeire, melyen a pécsi versenyzők közül Merkl Levente szerepelt a legjobban, aki a kadet korosztály versenyében 27. helyen végzett.

 • Dávid Molnár

  Kedves cikkíró, gratulálók Bea eredményéhez és nem őt szeretném ezzel a hozzászólásommal minősíteni, de mielőtt ilyen szép égbemagasztaló szavakat használ, kérem, nézzen utána és írja meg a valóságot, ha gondolja mellékelem a hivatalos végeredményt. Megírom, ha lusta lenne a linket megnyitni.
  Gauland Zsófia 7. lett és nem dán, hanem lett volt az ellenfele Beának. Kérem, fogalmazza át a cikket és módosítsa, ha úgy gondolja, ha szükséges.
  Ennek függvényében örüljünk a magyarok összes sikerének hisz a két említett versenyzőn kívül sikerült 1 arany és 1 bronzérmet is hazahoznunk.
  Hajrá magyarok és gratulálok az összes résztvevőnek!
  http://www.europeanfencingmaster.eu/wp-content/uploads/2017/05/WE1.pdf