Pécsett értekeztek a sportiskolások

November 16-17-én a PSN Zrt. látta vendégül a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) éves szakmai konferenciáját és közgyűlését, amelyen több szakmai előadás mellett sportlétesítményeket is meglátogatott a csaknem hatvan résztvevő.


 

Az idén Pécs, a PSN Zrt. volt a házigazdája a SIOSZ hagyományos éves országos találkozójának, amelynek szakmai rangját emelte, hogy a Laterum Hotel konferenciatermében személyesen üdvözölte a résztvevőket és Kovács Géza elnököt Kozmann György, az EMMI sportért felelős államtitkár-helyettese és Szabó Bence, a MOB főtitkára, míg házigazdaként dr.Őri László, Pécs sportért felelős alpolgármestere mondott rövid köszöntőt.

A szakmai előadások nyitányaként Vári Attila vezérigazgató és Réfi Eszter sportiskola-vezető a PSN Zrt.-t, illetve egyesületi típusú sportiskolája munkáját-életét mutatta be; ehhez csatlakozott Kutas József, a Baptista Szeretetszolgálat Széchenyi Iskolaközpontjának igazgatója a pécsi közoktatási típusú sportiskoláról (volt TÁSI) szóló ismertetővel. Ezt követően olyan vitaindító témákról beszéltek az előadók, mint a tehetséggondozás aktuális kérdései, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tapasztalatai a sportiskolai programokkal kapcsolatban, de szó esett a sportiskolák közötti szorosabb együttműködés lehetőségeiről, illetve tanulás és a sport kapcsolatáról is.

A találkozó második napján a PSN Zrt. által üzemeltetett két nagy sportlétesítményt, a társaságiadó-támogatásból éppen most felújított városi műjégpályát és a Lauber Dezső Sportcsarnokot, azon belül a pécsi sporttörténeti kiállítást látogatták meg a résztvevők. A sportos témák mellett a kultúra is szerepet kapott, az ország különböző pontjairól érkező szakmai vezetők búcsúzóul a 2010-es EKF-projekt legnagyobb beruházása, a Zsolnay Kulturális negyed működésébe is belepillanthattak, megtekintve a manufaktúra legérdekesebb kiállításait.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés