Pécsett köszöntik az arany dáliákat

Húsz éve lett bajnok a PVSK-Dália női kosárlabdacsapata, miután 1996. április 8-án, húsvét hétfőn a harmadik meccsen is győzött a DKSK ellen, s ezzel 3-0-ra megnyerte a párharcot.

 

Az ünnepi évforduló alkalmából pénteken 17 órától a PTE Egészségtudományi Karának nagy előadójában (Pécs, Vörösmarty u. 4.) Páva Zsolt polgármester köszönti az akkori diadal főszereplőit. A jeles eseményre várják az akkori és mai sportolókat, szurkolókat, az egyetemi polgárokat, és Pécs város sportszerető lakosságát.

Itt a húsvét, itt a nyúl, Pécs–Diósgyőr 3-0” – kiabálták az örömittas bajnokcsapat tagjai a Széchenyi téren az ünneplő tömegben 20 évvel ezelőtt, 1996. április 8-án, húsvét hétfőn, miután a PVSK-Dália megszerezte harmadik bajnoki címét. A Pécs bajnoki címvédőként kezdhette az 1995-1996-os szezont a Rátgéber László–Fűzy Ákos edzőpáros vezetésével, amelynek végén fantasztikus izgalmak közepette aranyérmes lett a PVSK-Dália.

Hárompontos volt-e Balázs Hajni kísérlete a BSE elleni párharc negyedik felvonásának végjátékában, vagy a vonalon belülről indult a dobása? Összejött-e a tervezett miskolci különvonat Pécsre, a harmadik összecsapásra? Melyik pécsi játékost hagyta őrizetlenül kosárra dobni az ellenfél edzője egy teljes meccs során a Dáliák közül? Hogyan ünnepelte Pécs városa a címvédést, amely vidéki csapatként addig nem sikerült még senkinek

Számtalan anekdota, élmény, történet, sztori köthető ehhez a nagyszerű sportsikerhez, amelyet minden bizonnyal meg is fognak említeni a köszöntőre meghívott sportemberek, akik a sporttörténelem arany lapjaira kívánkozó siker főszereplői voltak. Mindebben az emlékezésben, kötetlenre tervezett ünnepségben lehet része azoknak, akik felelevenítenék újra a 20 évvel ezelőtt történteket, vagy kíváncsiak arra, milyen közeg vette körül akkoriban Pécsett a női kosárlabdát, ugyanis Pécs Megyei Jogú város vezetői a PTE Egészségtudományi Karának nagy előadójába várnak minden érdeklődő szurkolót is.

Hirdetés