13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportPécsi csapatkapitánnyal nyert Eb-t az U15-ös pólóválogatott

Pécsi csapatkapitánnyal nyert Eb-t az U15-ös pólóválogatott

Július 21–28. között a bulgáriai Burgaszban rendezték a fiú vízilabda U15-ös Európa-bajnokságot, amelyen a PSN Zrt. sportolójával, Gaszt Rolanddal felálló magyar gárda aranyérmet szerzett.

Hat győzelemmel és egy vereséggel zárták az egyhetes kontinensviadalt Vincze Balázs, Derekas Szilárd és Kiss Csaba tanítványai, a pécsi Gaszt Roland remek játékkal rukkolt elő az összecsapásokon, még a döntőben is betalált a montenegrói csapat kapujába. A fináléban egyetlen percig sem forgott kockán a magyar siker, hazánk legjobb U15-ös pólósai a Montenegró ellen kiharcolt 15-9-es győzelemmel elhódították az Európa-bajnokság trófeáját.

– Nagyon jó érzés, hogy ilyen fiatalon komoly világeseményen is részt vehettem a válogatott tagjaként, azt gondolom, hogy jó teljesítményt is nyújtottam, az edzők is meg voltak elégedve a játékommal – kezdte az értékelést a PSN Zrt. vízilabdázója, Gaszt Roland, aki csapatkapitányként küzdött a magyar csapat sikeréért a kontinensviadalon.  Pécsi edzőm, Török Viktor mindig azt szokta mondani, hogy ha kinyílik előttünk egy ajtó, akkor már csak át kell lépni rajta, ezt a gondolatot adtam át én is a finálé előtt a csapattársaimnak, ami úgy látszik, bevált – tette hozzá.

A pécsi sportoló szerint az összeszokottság mellett a csapatszellem is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül a magyar csapat végzett az Európa-bajnokság élén.

– A gárda minden tagja küzdött a másikért, emellett egymás sikerének is örülünk mindig, legyen szó akár dobott gólról, blokkról vagy a ráúszásnál elhozott labdáról, ez az összetartás és küzdeni tudás meccsről meccsre segített hozzá minket a sikerhez. Ez a győzelem nagy lendületet ad számomra a következő szezonra is, hiszen jövőre világbajnokságon ugrik majd medencébe a csapat, szeretnék abba a válogatottba is bekerülni, de előtte persze a bajnokságra kell koncentrálnom, szeretnék jó eredményt elérni a PSN Zrt. színeiben is – fogalmazott Gaszt Roland.

A fiatal pécsi tehetség 2027-ben akár hazai környezetben is megmutathatja tudását, hiszen a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA úgy döntött, hogy a 2017-ben nagy sikerrel megrendezett budapesti világesemény után újra bizalmat szavaz a magyar fővárosnak és 2027-ben is Budapest rendezheti az olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot. A sikeres pályázatot benyújtó bizottság munkájában részt vett Vári Attila is, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a PSN Zrt. vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő