Hirdetés

Kemény Dénes a szeptemberi vízilabda-világkupát követően távozik a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztségéből. A Nemzeti Sport információi szerint a pécsi Vári Attila követheti a poszton.

„Ezúton szeretném bejelenteni, hogy miután a szeptemberi Férfi FINA Világkupával véget ér a válogatott szezon, szeptember végétől nem folytatom az elnöki munkát – idézi az elnököt a szövetség honlapja. – Addig természetesen ellátom a teendőket. Ezért az MVLSZ elnökségének a legközelebbi ülésen javasolni fogom, hogy hívjon össze rendkívüli elnökválasztó közgyűlést.”

A második elnöki mandátumának felénél tartó korábbi szövetségi kapitány elmondta, ahogy húsz éve sohasem, ezúttal sem szándékozik megindokolni döntését – ez ügyben a Nemzeti Sport is megkereste, de nekik sem árult el részleteket.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a két alelnök, Molnár Tamás és Vári Attila közül utóbbi lesz az egykori szövetségi kapitány utódja.

A szövetségi kapitányként 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is olimpiai bajnoki címet szerző, a férfiválogatottat 1997-től 2012-ig irányító Kemény Dénes 2012 decemberében lett az MVSZ elnöke, majd 2016 októberében újabb négy évre újraválasztották, megbízatása eredetileg 2020 őszéig tartott volna.

A Testnevelési Főiskolán szakedzői diplomát szerző Vári Attila Kemény Dénes válogatottjával 2000-ben és 2004-ben nyert olimpiát. Játékos-pályafutását 2011-ben fejezte be, még előtte, 2010-ben a junior-válogatott szakmai edzője lett. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója 2016 óta az MVSZ alelnöke és a liga elnöke, 2017 óta a MOB elnökségi tagja.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét