6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaA pécsi Márkvárt a legjobb fiatal

A pécsi Márkvárt a legjobb fiatal

Gera Zoltánt, a Ferencváros válogatott támadóját választotta a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a 2014/2015-ös idényben az OTP Bank Liga legjobb mezőnyjátékosának. A pécsi születésű Gera mellett a PMFC-ben játszó Márkvárt Dávid lett alegjobb 21 éven aluli.

A 25 éves HLSZ a Millenáris Parkban tartotta díjátadó gáláját, amelyen kiderült, hogy Gera a székesfehérvári Juhász Rolandot és az MTK játékosát, Kanta Józsefet előzte meg.

Az NB I legjobb kapusának a szintén ferencvárosi Dibusz Dénes bizonyult. Az élvonal legjobb 21 éven aluli játékosának járó díjat Márkvárt Dávid, a Pécs labdarúgója érdemelte ki. A legjobb edző Joan Carrillo, a bajnok Videoton mestere, míg a legjobb játékvezető – akárcsak az elmúlt három idényben – Kassai Viktor lett.

A legjobb külföldön játszó magyar labdarúgó címet Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) kapta meg. A legjobb másodosztályban szereplő játékosnak Mohamed Remilit, a feljutott Vasas futballistáját választották.

Az egyes kategóriák ötfős jelöltlistáit az NB I-es együttesek csapatkapitányai és egy szakértőkből álló bizottság állította össze, közülük választhatott az első- és másodosztály közel 600 profi labdarúgója.
D
íjazták még az NB I gólkirályát, Nikolics Nemanját (Videoton), aki két fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc találattal előzi meg a második Böde Dánielt (Ferencváros).

A HLSZ díjazottjai:
A legjobb mezőnyjátékos (Albert Flórián-vándorkupa):
1. Gera Zoltán (FTC)
2. Juhász Roland (Videoton FC)
3. Kanta József (MTK Budapest)

A legjobb kapus (Zsiborás Gábor-vándorkupa):
1. Dibusz Dénes (FTC)
2. Juan Calatayud (Videoton FC)
3. Szűcs Lajos (Lombard Pápa Termál FC)

A legjobb vezetőedző:
1. Joan Carrillo (Videoton FC)
2. Bekő Balázs (Kecskeméti TE)
3. Thomas Doll (FTC)

A legjobb játékvezető:
1. Kassai Viktor
2. Solymosi Péter és Iványi Zoltán

A legjobb 21 éven aluli játékos:
1. Márkvárt Dávid (PMFC)
2. Kleinheisler László (Puskás Akadémia)
3. Kitl Miklós (Kecskeméti TE)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő