Pécsiek a polóválgatottban

A minap Szerbiával játszotta a döntőt a magyar U18-as vízilabda válogatott a IV. Savaria-kupán, a PSN Zrt. Sportiskola fiataljait, Csaba Mártont és Lajkó Mártont is a soraiban tudó nemzeti csapat büntetőkkel nyerte meg a kupát.

Horkai György szövetségi kapitány a következőket mondta a tornáról

– A megszokott magas színvonalon rendezték a tornát, tökéletes volt a szervezés, emellé tökéletes idő idő társult. Ami nagyon kellemes meglepetésnek bizonyult, hogy népes közönség látogatott ki a meccseinkre. Voltak szép dolgok, jól játszottak a fiúk, a szerbek ellen különösen nagy csatát vívtunk. Győzni mindig jó, az ötméteresekkel, izgalmas csatában kivívott sikernek is nagyon örültünk. Mint említettem, mindhárom összecsapáson elégedett voltam a játékosokkal – persze akadtak hibák is, amelyeket a jövőben ki kell javítanunk. Az azért látszik, hogy még nincs teljesen összeszokva a gárda.

A PSN Zrt. Sportiskola kiválósága, Csaba Márton is elégedett volt a nemzeti csapat teljesítményével.

– Nagyon jó volt a torna, nagy élmény volt számomra, hiszen minden meccsünkön teltház volt, így a hangulat is remekre sikeredett. Kiválóan éreztem magam, szerencsére sok játéklehetőséget kaptam az edzőktől. Remélem, meg is tudtam hálálni a bizalmat. Úgy érzem, hogy nem ment rosszul a játék, több gólt is lőttem a három meccs alatt, persze a válogatottban más szerep hárul rám, mint Pécsett, de szerintem képes vagyok beilleszkedni. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó korosztály, amely komoly eredményeket érhet el, de nem könnyű feladat a sok egyéniségből igazi csapatot kovácsolni. Bízom benne, hogy a továbbiakban is szerephez juthatok a válogatottban, minden nap ezért dolgozom – mondta a fiatal tehetség, aki előtt szép jövő állhat edzői szerint.

A IV. Savaria Kupa végeredménye:

1. Magyarország 5 pont
2. Szerbia 5 pont
3. Horvátország 2 pont
4. Olaszország 0 pont

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés