10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaPécsiek a tájfutó világbajnokságon!

Pécsiek a tájfutó világbajnokságon!

Törökországban rendezi a Nemzetközi Iskolai Sportszövetség a tájfutó világbajnokságot, ahol a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont két csapata képviseli hazánkat. A megmérettetésre összesen 21 ország nevezett. A versenyre Kínából, Brazíliából és Új-Zélandról is érkeztek.

A normáltáv versenyével kezdődtek meg a tájékozódási futó világbajnokság küzdelmei.
A rajt előtti bemelegítésre kijelölt terület a tengerszinttel volt egy magasságban, míg a terep mögötti területet egy 2800 m magas hóval fedett hegy zárta le a 25-28 fokos hőmérsékletben.

Viniczai Ferenc csapatkísérő beszámolója szerint a terep fenyővel borított erdő volt, nagyon jól futható és átlátható területekkel – néhol azonban köves és meredek hegyoldallal is meg kellett küzdeni. A 10 magyar futó 10 óra 19 és 13 óra 09 perc között rajtolt el.
A pécsiek nagy örömére a W1 School team kategóriában 82 induló közül a pécsi Viniczai Csenge 8. helyen ért célba, előtte három svéd, két finn és egy-egy új-zélandi és francia versenyző végzett. A Szent Móros csapat többi tagja a középmezőnyben végzett.

A fiúknál a M1 School team kategóriában a 102 induló között nagy is csata zajlott az érmekért és a dobogós helyekért.  Itt is a skandinávok végeztek az élen. A Szent Móros fiúk kitettek magukért, ugyanis a 20. és 21. hely mellé egy 38. hely is befért.
Szerdán a középtávval folytatják a versenyzést a Szent Mórosok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő