Pintér viszi a válogatottat

Óriási meglepetésre Pintér Attila lett a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A Győri ETO vezetőedzőjét Csányi Sándor, az MLSZ elnöke mutatta be a nyilvánosságnak a Telkiben tartott sajtótájékoztatón – jelentette az nso.hu.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy ki lesz a hollandiai 8–1-es vereséget követően lemondó Egervári Sándor utódja: nagy meglepetésre az eddig a bajnoki címvédő Győri ETO-nál dolgozó Pintér Attila irányítja a nemzeti csapatot a jövőben.

pintér Attila

A lap szerint több jelölt is képben volt a magyar válogatott kispadjára az utóbbi két hónapban: a korábban a Videotont is irányító, jelenlegi Izraelben dolgozó Paulo Sousa neve is felvetődött, ahogy Dunga és Sven-Göran Erikssoné is.

Az MLSZ a holland Fred Ruttennel és Bölöni Lászlóval a tárgyalásokig is eljutott. Miután az erdélyi szakemberrel nem tudtak megállapodni, úgy tűnt, a korábban a PSV-nél Dzsudzsák Balázst is irányító tréner lesz a befutó, de végül vele is megszakadtak az egyeztetések.

Hirdetés